Hertenbiefstuk met gestoofde groenten

    Hertenbiefstuk met gestoofde groenten

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hertenbiefstuk is mager en heeft een heerlijke smaak die perfect samengaat met pompoen, kikkererwten en bleekselderij. Serveer dit gemakkelijke, herfstige gerecht met brood of gegrilde plakjes kant-en-klare polenta (zie deze website).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 3 sjalotten, versnipperd
    • 50 g pompoen, geschild, in blokjes van 2 cm
    • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
    • 1 laurierblad
    • 3 dl runderbouillon (van blokje)
    • 2 eetl. worcestersaus
    • 4 stukken hertenbiefstuk van 2-3 cm dik, van ca. 150 g per stuk
    • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 theel. paprikapoeder (liefst gerookt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote koekenpan met zware bodem de olie verhitten en hierin sjalotten, pompoen en bleekselderij ong. 5 minuten op matig tot hoog vuur en af en toe omscheppend bakken, tot de groenten licht gekleurd zijn. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    2. Laurierblad, bouillon en 1 eetl. worcestersaus toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de groenten afgedekt 10 minuten laten pruttelen tot ze precies gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Terwijl u de groenten bereidt de hertenbiefstukken met de resterende worcestersaus besmeren en aan elke kant 4-5 minuten grillen. Snijd ze indien gewenst in stukken.
    4. Roer de kikkererwten door de groenteschotel en breng deze opnieuw aan de kook. Schep de groenten op borden en schep de hertenbiefstukken hierop. Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer ze.

    … kooktip

    U kunt de hertenbiefstukken ook in de koekenpan bakken, in 1 eetl. olie. Schroei de hertenbiefstukken op hoog vuur aan beide kanten dicht, zet het vuur matig hoog en bak ze nog 10-12 minuten.

    Variaties

    • Gebruik groenten van het seizoen: vervang de pompoen bijvoorbeeld door koolrabi, raap, pastinaak, zoete aardappel of koolraap en de bleekselderij door prei. * • In plaats van kikkererwten kunt u ook borlotti-, lima- of cannelinibonen gebruiken.

    … handig idee

    U kunt de groenten ook invriezen. Bereid ze tot het einde van stap 2, laat ze snel afkoelen en doe ze in een diepvriesbakje. Zo kunt u ze 2 maanden in de diepvries bewaren. Laat ze voor gebruik ontdooien, verwarm ze en laat ze nog 3 minuten doorkoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren