Hertenbiefstuk met rode kool en bosbessen

    Hertenbiefstuk met rode kool en bosbessen

    1keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hertenbiefstuk, rode kool en bosbessen worden samen gesmoord en vormen een heel bijzonder gerecht voor een speciale gelegenheid, bijv. een familiefeest of een huiselijk etentje. Serveer er warme broodjes of aardappelpuree bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 4 dikke hertenbiefstukken, elk ca. 125 g
    • 500 g rode kool, in dunne reepjes
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 175 g bosbessen
    • 25 g boter
    • 2 1/2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 2 eetl. aalbessengelei
    • 2 eetl. lichtbruine basterdsuiker
    • 1 1/2 dl runderbouillon
    • 4 eetl. ruby port
    • geraspte schil en sap van 1 kleine sinaasappel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C/gasstand 3. Verhit de olie in een grote braadpan die ook ovenbestendig is. Braad de hertenbiefstukken hierin aan beide kanten goudbruin aan.
    2. Neem de braadpan van het vuur. Schep rodekool, uienringen en bessen in laagjes op de hertenbiefstukken. Bestrooi elk laagje met wat versgemalen zwarte peper.
    3. Verhit de boter in een pannetje en bak de gember hierin 2-3 min. Voeg de aalbessengelei toe en roer tot deze is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer suiker, bouillon, port en sinaasappelschil en -sap erdoor. Schenk deze saus in de braadpan. Plaats de braadpan 2-2 1/2 uur in de oven, tot de hertenbiefstukken en kool gaar zijn.
    4. Strooi (indien gewenst) de gehakte walnoot erover. Voor een feestelijke gelegenheid kunt u dit gerecht ook garneren met plakjes kumquat en plukjes peterselie.

    GARNEREN MET

    (indien gewenst) 50 g grofgehakte walnoten, 2 in plakjes gesneden kumquats, plukjes bladpeterselie

    kokstip

    • Wilt u dit gerecht voorbereiden, gaar het dan 2 uur in de oven en laat het daarna afkoelen; voor serveren nog 45 minuten in de oven zetten, zo nodig met extra bouillon.

    INFO

    vooraf bereiden * 334 kcal. * 213 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren