Honing-mosterd zalm met limabonen en spinazie

    Honing-mosterd zalm met limabonen en spinazie

    3keer bewaard
    13min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met een stroperige marinade maakt u van gewone zalmfilet binnen een kwartier iets heel bijzonders. U serveert hierbij spinazie met geprakte bonen uit uw voorraadkast, en brood of nieuwe aardappeltjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 eetl. sojasaus
    • 2 theel. vloeibare honing
    • 2 theel. grove mosterd
    • geraspte schil en sap van 1 citroen
    • 4 ontvelde zalmfilets, ca. 115 g per stuk
    • 800 g limabonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • 2 eetl. extra virgin olijfolie
    • 1/2 theel. chilivlokken
    • 180 g jong spinazieblad, afgespoeld
    • 12 minitrostomaatjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. In een ondiepe schaal de plantaardige olie vermengen met sojasaus, honing, mosterd en 1 eetl. citroensap. De zalmfilet erdoor scheppen en even laten marineren.
    2. De bonen in een pan vermengen met knoflook, olijfolie, chilivlokken, geraspte citroenschil en het resterende citroensap.
    3. Een geribbelde grillpan of gewone koekenpan zeer heet laten worden. Intussen de spinazie met aanhangend water in een pan scheppen en al roerend op laag vuur in ong. 2 minuten laten slinken. Verwarm de bonen.
    4. Leg de zalmfilets in de voorverwarmde pan en grill of bak ze aan elke kant 2–3 minuten tot ze precies gaar zijn. Voeg op het laatst de tomaatjes toe en bak ze 1–2 minuten mee.
    5. Prak de bonen grof met een pureestamper of vork. Schep de spinazie erdoor en voeg wat zout en peper toe. Verdeel het bonenmengsel over 4 borden. Schik daarop steeds een zalmfilet en verdeel de tomaatjes eromheen. Serveer direct.

    Variatie

    Vervang de zalm door makreelfilets.

    Kooktips

    Heeft u voldoende tijd, laat de zalm dan een nacht marineren, dan kunt u hem de volgende dag direct bereiden. Gebruik eventueel diepvriesspinazie in plaats van verse en volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

    Nog sneller

    Was jonge blaadjes spinazie in een metalen vergiet. Zet dit in de gootsteen en overgiet de blaadjes met kokendheet water, zodat ze slinken. Laat ze enkele minuten staan – en ze zijn klaar. U hoeft geen pan af te wassen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren