Basisrecept knoedels

Basisrecept knoedels

4keer bewaard
50min


101 personen hebben dit gemaakt

Aan dit basisrecept kunt u naar eigen smaak verse kruiden toevoegen. Gebruiken in soep of vullende stoofschotels.

Teresa

Ingrediënten
Porties: 5 

  • 225 gr witte bloem
  • 3 eetlepels boter
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels water

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

  1. Bloem en zout mengen. Met behulp van een deegmixer, een vork of 2 messen de boter er grof doorheen mengen. Water toevoegen tot een zacht deeg is ontstaan.
  2. Op een bebloemd oppervlak het deeg dun uitrollen. In repen van 2 cm snijden (met pizzames of ander scherp mes). Verdeel de repen in stukken van 2 cm lang en aan de kokende kippenbouillon toevoegen.
  3. 10 minuten in een open pan koken, vervolgens 10 minuten in afgesloten pan. U kunt de knoedels in de kippenbouillon serveren waarin ze gekookt zijn, of ze door uw favoriete soep of stoofschotel roeren.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren