Basisrecept knoedels

Aan dit basisrecept kunt u naar eigen smaak verse kruiden toevoegen. Gebruiken in soep of vullende stoofschotels.

Teresa

Ingrediënten

Porties: 5 

  • 225 gr witte bloem
  • 3 eetlepels boter
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels water

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

  1. Bloem en zout mengen. Met behulp van een deegmixer, een vork of 2 messen de boter er grof doorheen mengen. Water toevoegen tot een zacht deeg is ontstaan.
  2. Op een bebloemd oppervlak het deeg dun uitrollen. In repen van 2 cm snijden (met pizzames of ander scherp mes). Verdeel de repen in stukken van 2 cm lang en aan de kokende kippenbouillon toevoegen.
  3. 10 minuten in een open pan koken, vervolgens 10 minuten in afgesloten pan. U kunt de knoedels in de kippenbouillon serveren waarin ze gekookt zijn, of ze door uw favoriete soep of stoofschotel roeren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties