Basisrecept knoedels

    Basisrecept knoedels

    4keer bewaard
    50min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Aan dit basisrecept kunt u naar eigen smaak verse kruiden toevoegen. Gebruiken in soep of vullende stoofschotels.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 225 gr witte bloem
    • 3 eetlepels boter
    • 1 theelepel zout
    • 4 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bloem en zout mengen. Met behulp van een deegmixer, een vork of 2 messen de boter er grof doorheen mengen. Water toevoegen tot een zacht deeg is ontstaan.
    2. Op een bebloemd oppervlak het deeg dun uitrollen. In repen van 2 cm snijden (met pizzames of ander scherp mes). Verdeel de repen in stukken van 2 cm lang en aan de kokende kippenbouillon toevoegen.
    3. 10 minuten in een open pan koken, vervolgens 10 minuten in afgesloten pan. U kunt de knoedels in de kippenbouillon serveren waarin ze gekookt zijn, of ze door uw favoriete soep of stoofschotel roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren