Basisrecept knoedels

    Basisrecept knoedels

    (99)
    4keer bewaard
    50min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Aan dit basisrecept kunt u naar eigen smaak verse kruiden toevoegen. Gebruiken in soep of vullende stoofschotels.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 225 gr witte bloem
    • 3 eetlepels boter
    • 1 theelepel zout
    • 4 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bloem en zout mengen. Met behulp van een deegmixer, een vork of 2 messen de boter er grof doorheen mengen. Water toevoegen tot een zacht deeg is ontstaan.
    2. Op een bebloemd oppervlak het deeg dun uitrollen. In repen van 2 cm snijden (met pizzames of ander scherp mes). Verdeel de repen in stukken van 2 cm lang en aan de kokende kippenbouillon toevoegen.
    3. 10 minuten in een open pan koken, vervolgens 10 minuten in afgesloten pan. U kunt de knoedels in de kippenbouillon serveren waarin ze gekookt zijn, of ze door uw favoriete soep of stoofschotel roeren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (99)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren