Indiase dhal met rode linzen en groenten

    Indiase dhal met rode linzen en groenten

    60keer bewaard
    1uur


    76 personen hebben dit gemaakt

    Dhal is een van oorsprong Indiase saus op basis van linzen en aromatische kruiden. Met wat extra toevoegde groenten krijgt u echter een eenvoudige, calorie-arme vegetarische maaltijd. Serveer er Indiaas brood en yoghurt of raita bij (zie deze website).

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 grote tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 1 wortel, geraspt
    • 1 aubergine, in blokjes
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 theel. komijnpoeder
    • 1 theel. mild kerriepoeder
    • 2 theel. zwart mosterdzaad
    • 150 g rode linzen
    • 8 dl kokendhete groentebouillon
    • 1 courgette, gehalveerd en in plakjes
    • 1 grote tomaat, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Ui, knoflook, chilipeper, wortel en aubergine in een grote (braad)pan besprenkelen met olie en 2 eetlepels water. Verhitten tot het mengsel begint te sissen, vervolgens de vlam laag zetten en de groenten afgedekt 5 minuten laten smoren.
    2. Schep de specerijen door het groentemengsel en bak deze 1 min. mee. Linzen en bouillon erdoor roeren. Breng het geheel aan de kook en voeg courgette en tomaat toe.
    3. 15 minuten zachtjes laten koken. Neem het deksel van de pan en verwarm het gerecht nog 5 minuten, tot de linzen openbarsten en de saus binden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi de linzenschotel met fijngesneden korianderblad.

    variaties

    • Voor een meer authentieke dhal kunt u gele spliterwten gebruiken in plaats van linzen. Laat deze eerst 2 uur in koud water weken. * • Laat de courgette achterwege en voeg in plaats daarvan aan het eind van de kooktijd 225 g jonge bladspinazie toe; schep de dhal nog 1-2 min. om tot de spinazie slinkt. Voeg daarna zout en peper toe.

    GARNEREN MET

    fijngesneden korianderblad

    INFO

    200 g groente & fruit * 192 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    In de verste verte kan ik hier geen dal/dhal/dahl smaak in herkennen. Vreemd recept. - 24 feb 2015

    van
    1

    Echt super lekker aanrader voor het hele gezin!!!! - 13 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren