Inloggen Aanmelden

Indiase kippensoep

Kippensoep helpt volgens velen tegen allerlei ziektes en probleempjes, en deze kleurrijke versie met verwarmende Indiase specerijen zal iedereen goeddoen. Serveer er Indiaas brood bij, zoals volkorenchapati's.

Lidy Nooij

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 2 uien, versnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. gemalen korianderzaad
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1/4 theel. cayennepeper, of naar smaak
  • 1/4 theel. gemalen kruidnagel
  • 1/4 theel. gemberpoeder
  • 1/4 theel. kurkuma
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 400 g tomaat uit blik, kleingesneden
  • 450 g kipfilet, in reepjes van 1/2 cm
  • 225 g pronk- of sperziebonen, getrimd en in stukken
  • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verhit de olie in een grote (braad)pan met zware bodem op matig vuur. Schep hierin de uien 3 min. om. Voeg de knoflook toe en schep het mengsel nog 2 min. om, zonder het te laten kleuren.
  2. Draai het vuur wat lager en roer de specerijen erdoor. Schep het uienmengsel nog 3 min. om, zodat het aroma van de specerijen vrijkomt. Pas op dat het mengsel niet aanbrandt.
  3. Voeg de bouillon en de tomaten met hun vocht toe. Draai het vuur wat hoger en breng de soep aan de kook. Zet het vuur dan laag.
  4. Voeg de reepjes kip, pronkbonen en kikkererwten toe. Breng dit mengsel aan de kook, draai het vuur weer laag en laat de soep afgedekt 8-10 min. zachtjes koken tot kip en bonen precies gaar zijn (snijd een reepje kip doormidden en controleer of dit van binnen niet meer roze is, en proef een boon of de gaarheid naar wens is).
  5. Roer het korianderblad door de soep en voeg zout en peper naar smaak toe. (Als u de soep invriest, voegt u het korianderblad pas toe na het opwarmen.)
  6. Schep de soep in kommen en lepel in elke kom een beetje magere yoghurt. Garneer met plukjes koriander.

GARNEREN MET

4 eetl. magere yoghurt en plukjes koriander

variaties

• Voeg voor een extra rijk gevulde soep nog wat wortelschijfjes, courgetteblokjes of maïs toe. * • In plaats van kikkererwten kunt u in dit gerecht ook rode kidneybonen, witte bonen, bruine bonen of rode linzen gebruiken.

INFO

Indiaas * 240 g groente & fruit * 317 kcal.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties