Indonesische kipschotel met pindasaus

    Indonesische kipschotel met pindasaus

    26keer bewaard
    32min


    Maak dit als eerste!

    Een roerbakgerecht in Indonesische stijl, met kleurige, knapperige groenten en malse reepjes kip. Serveer er witte of volkorenpita's bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. gladde pindakaas
    • 4 eetl. magere kokosmelk
    • 2 eetl. kippenbouillon
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 350 g kipfilet, in dunne reepjes
    • 1 eetl. Chinees vijfkruidenpoeder
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in reepjes
    • 2 wortels, geschrapt en in zeer dunne reepjes
    • 175 g champignons, in plakjes
    • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:32min 

    1. In een kommetje pindakaas, kokosmelk, bouillon en citroenschil vermengen. Apart zetten.
    2. In een wok of grote koekenpan op hoog vuur de olie verhitten en daarin knoflook en chilipeper 30 seconden roerbakken zodat de aroma's vrijkomen.
    3. Reepjes kip en vijfkruidenpoeder toevoegen en 3-4 minuten roerbakken tot de kip goudbruin kleurt. Rode paprika, wortel en champignons erdoor scheppen en 2-3 minuten roerbakken.
    4. Voeg de pindasaus toe en roerbak nogmaals 2-3 minuten tot de reepjes kip volledig gaar zijn. Neem de pan van het vuur, koriander erover strooien en direct serveren.

    variatie

    • In plaats van kip kunt u ook kalkoenfilet gebruiken; vervang indien gewenst de wortels door 1-2 kleine courgettes en neem 225 g bamboescheuten uit blik in plaats van champignons.

    INFO

    138 g groente & fruit * 261 kcal. * Oosters feestmaal

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren