Iraanse lamsschenkel met vijgen

    Iraanse lamsschenkel met vijgen

    5keer bewaard
    2uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Als u de lamsschenkels eerst roostert en dan langzaam braadt, verliezen ze veel vet. Bovendien krijgen ze zo een heerlijke smaak die perfect past bij een groentemix van linzen, tomaten, courgettes en vijgen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 lamsschenkels, elk ca. 350 g
    • 2 eetl. olijfolie
    • 6 sjalotten, in vieren
    • 3 tenen knoflook, geperst
    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 laurierblad
    • 500 g tomaten, ontveld en in vieren
    • 300 g groene linzen
    • 2 eetl. granaatappelsiroop
    • 1 eetl. vloeibare honing
    • ca. 8 1/2 dl groentebouillon
    • 8 gedroogde vijgen, in vieren
    • 2 courgettes, in dikke plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Leg de lamsschenkels in een braadslee en braad ze in 25 minuten goudbruin. Uit de braadslee en op een stuk keukenpapier laten uitlekken. De oventemperatuur verlagen tot 160°C/gasstand 2.
    2. Intussen in een grote, ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur de olijfolie verhitten en hierin al roerend de sjalotten 5 minuten bakken tot ze licht kleuren. Knoflook, rozemarijn, laurier en tomaat erdoor scheppen en 1 minuut laten sudderen. Roer de linzen erdoor. Leg de lamsschenkels op de groenten en druk ze er zacht in.
    3. Granaatappelsiroop en honing door de bouillon roeren en de saus over de lamsschenkels schenken. Alles geleidelijk aan de kook brengen, de pan goed sluiten en nogmaals 45 minuten in de oven schuiven.
    4. De braadpan uit de oven nemen en zo nodig nog wat bouillon erover schenken. Vijgen en courgette door de groenten scheppen (leg de lamsschenkels even op een bord). Schuif de braadpan afgedekt nogmaals 45 minuten in de oven tot het lamsvlees botermals is. Neem de lamsschenkels uit de pan, haal het vlees van het bot en schep het door de groenten (de botten kunt u weggooien). Wat fijngesneden koriander erover strooien.

    GARNEREN MET

    fijngesneden korianderblad

    kokstip

    • Granaatappelsiroop is het dikke, ingekookte sap van granaatappels. Deze siroop is verkrijgbaar in Noord-Afrikaanse zaken (en in Iraanse winkels), vaak onder de benaming ‘pomegranate molasses’. Ter vervanging kunt u 2 eetl. aalbessengelei vermengen met 1 eetl. citroen.

    INFO

    603 kcal. * 265 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren