Jamaicaans varkensvlees met gegrilde ananas en maïs

    Jamaicaans varkensvlees met gegrilde ananas en maïs

    7keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Gedrenkt in een 'jerk' - een Jamaicaans kruidenmengsel van hete chilipeper, aromatische piment en tijm, worden lapjes varkensfilet extra mals en smakelijk. Serveren met partjes sappige, gegrilde ananas en maïskolven, en een stuk geroosterd stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkensfiletlapjes, vetrandjes verwijderd
    • 4 maïskolven
    • 15 g zachte boter
    • 1 rijpe ananas
    • 2 eetl. vloeibare honing
    • Voor het jerk-kruidenmengsel
    • 2 scherpe chilipepers (liefst habanero of Madame Jeannette), zaad verwijderd en grofgesneden
    • 10 vermalen pimentbessen, of 1/2 theel. pimentpoeder
    • snufje versgeraspte nootmuskaat
    • 1 theel. fijngesneden tijm
    • 2 tenen knoflook, grofgehakt
    • 2 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 theel. lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetl. limoensap
    • 2 eetl. plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Alle ingrediënten voor het specerijenmengsel in een vijzel fijnmalen of in een keukenmachine tot een gladde puree pureren. De filetlapjes aan beide kanten dun met het mengsel insmeren en vervolgens enkellaags in een ondiepe, glazen ovenschaal leggen. Afgedekt 1-24 uur in de koelkast laten marineren.
    2. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. Bladeren en draden van de maïskolven verwijderen en de uiteinden bijsnijden. De kolven dwars doormidden snijden, in een pan kokend water leggen, opnieuw aan de kook brengen en 10-12 minuten laten koken. Afgieten en goed laten uitlekken. Een dun laagje boter erover smeren.
    3. Intussen blad en onderkant van de ananas snijden. De vrucht dik schillen en de donkere oogjes verwijderen. Snijd de ananas in 8 parten en snijd uit elk part de harde kroon weg. Smeer de parten vervolgens in met honing.
    4. Een bakplaat in de oven schuiven en daarboven een rooster met de varkensfilet schuiven. Grill het vlees 3-4 minuten tot het kruidenlaagje een goudbruin korstje vormt. Keer het vlees en grill ze nogmaals 3-4 minuten. Uit de oven nemen en warmhouden.
    5. Leg de stukken ananas en mäis 4-5 minuten onder de grill tot ze lichte schroeiplekjes vertonen. Tijdens het grillen regelmatig keren. Direct serveren met de filetlapjes en geef er voldoende servetten bij voor de vette vingers.

    kokstip

    • Zaadjes en vliesjes van chilipepers bevatten een scherpe stof die een brandende pijn veroorzaakt als deze in contact komt met ogen of lippen. Was daarom zorgvuldig uw handen na het schoonmaken en fijnsnijden van de chilipepers, of draag handschoenen.

    variatie

    • Er bestaan ook kant-en-klare, droge jerkmengsels. Meng 2 eetl. hiervan met 1 eetl. limoensap en 2 eetl. plantaardige olie, zodat u een smeerbaar mengsel krijgt.

    INFO

    351 g groente & fruit * 404 kcal. * zoet & pittig

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren