Jambalaya met kip en garnalen

  Dit kleurige gerecht met garnalen, kip en pittige chorizo smaakt al net zo lekker als het er uitziet, maar is supersnel klaar als u kant-en-klare salsa gebruikt. Serveer hierbij een groene salade.


  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 100 g chorizo, kleingesneden
  • 300 g kipfilet, in kleine stukjes
  • 350 g langkorrelige rijst
  • 9 dl kokendhete kippen- of groentebouillon (van blokjes)
  • 1 laurierblad
  • 200 g tomatensalsa (koeling)
  • 200 g rauwe, gepelde tijgergarnalen
  • 3 eetl. fijngesneden peterselie
  • klein scheutje tabasco (indien gewenst)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verhit een grote, diepe koekenpan op matig vuur en bak hierin de chorizo 2-3 minuten tot hij enigszins begint te kleuren. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en op een bord leggen. Stukjes kip aan de pan toevoegen en 1-2 minuten in het uitgelopen vet van de chorizo bakken. Daarbij omscheppen tot ze licht kleuren. Schep de stukjes kip op een bord.
  2. Rijst aan de pan toevoegen en schep de korrels 1 minuut om. De hete bouillon erbij schenken en laurierblad toevoegen. Het vuur laag zetten en de rijst afgedekt (met deksel of aluminiumfolie) 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  3. Stukjes chorizo en kip door de rijst scheppen en afgedekt 10 minuten mee laten koken. Salsa, garnalen en peterselie door de rijstschotel scheppen en 3-4 minuten laten pruttelen tot garnalen en rijst gaar zijn en bijna alle vloeistof is opgenomen.
  4. Verwijder het laurierblad en sprenkel indien gewenst een beetje tabasco over de jambalaya. Serveer hem direct.

  Kooktip

  Als u wilt, kunt u rauwe diepvriesgarnalen gebruiken: voeg ze in stap 3 toe nadat het vlees 8 min. met de rijst is meegekookt. Gebruikt u gekookte garnalen, voeg ze dan in stap 3 toe nadat u de salsa 1 min. hebt meegekookt.

  Jambalaya met vis en garnalen … ander idee

  Laat de chorizo en kip achterwege en roer tegelijk met de garnalen 350 g ontvelde zalmfilet (in stukjes van 3 cm) door de rijst. Voeg in plaats van peterselie 2 eetl. gesnipperde bieslook toe en sprenkel vlak voor het serveren een beetje limoensap over de jambalaya.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren