Japanse shabu shabu

    Japanse shabu shabu

    7keer bewaard
    21min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Bij deze fondue in Japanse stijl worden dunne reepjes magere biefstuk, jonge groenten en udonnoedels aan tafel bereid in kokendhete bouillon. Serveer dit sfeervolle eenpansgerecht met Japanse dipsausjes en zoetzure groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g magere biefstuk, in dunne plakjes
    • 100 g kleine, jonge preitjes
    • 100 g kleine, jonge worteltjes, geschrapt
    • 100 g shiitakes
    • 125 g Shanghai-paksoi
    • 250 g udon-, soep- of roerbaknoedels
    • 2 theel. sesamolie
    • 5 dl runderbouillon
    • 1 theel. sojasaus
    • 1 theel. verse gemberwortel, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:21min 

    1. Wikkel de biefstuk in keukenfolie en laat hem ong. 20 minuten enigszins opstijven in de diepvries zodat het vlees makkelijker in dunne reepjes te snijden is.
    2. Intussen de preitjes in kleine stukken snijden, de wortel in lengterichting in dunne reepjes, en de paddenstoelen met vochtig keukenpapier schoonvegen en doormidden snijden. De stronkjes paksoi in lengterichting in vieren snijden en alle groenten over een grote, platte schaal verdelen.
    3. De noedels in een pan kokend water volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken, in een vergiet afgieten en even onder de koude kraan afspoelen. Goed laten uitlekken en vervolgens in een kom losjes omscheppen met sesamolie.
    4. Snijd de biefstuk met een zeer scherp koksmes in dunne reepjes van ca. 1 cm breed en verdeel ze over een aparte schaal.
    5. Bouillon met sojasaus en geraspte gember in een fonduepan verhitten. Plaats de fonduepan op een rechaud midden op tafel. De schalen groenten, noedels en reepjes vlees er omheen zetten. Wasabi, sojasaus, gember en zoetzure groenten in kommetjes doen en erbij zetten.
    6. Laat iedereen naar keuze stukjes groente en reepjes vlees aan een fonduevork prikken en in de zachtjes kokende bouillon houden tot ze precies gaar zijn. Eet deze hapjes met de bijgerechtjes. Meng wat wasabi door sojasaus voor een pittig dipsausje.
    7. Voeg als alle groenten en vlees op zijn, de noedels toe aan de bouillon en verdeel dit mengsel over kommen. Breng het op smaak met de resterende sojasaus en zoetzure groenten en serveer het als soep.

    SERVEREN MET

    wasabi (Japanse mierikswortel), sojasaus, ingelegde gember, zoetzure groenten (potje).

    INFO

    106 g groente & fruit * 420 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren