Kabeljauw met salsa verde

    Kabeljauw met salsa verde

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een pittige salsa smaakt heerlijk bij gegrilde witvis, geserveerd met gegrilde groene asperges en rode radicchio. U serveert de vis en groenten op geroosterde broodjes, een beetje als gepocheerde eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 teen knoflook, geperst
    • geraspte schil en sap van 1 citroen
    • 4 dikke moten kabeljauwfilet met vel, elk ca. 125 g
    • 250 g groene asperges, dikke exemplaren in de lengte gehalveerd
    • 2 struikjes radicchio (roodlof), in de lengte in vieren gesneden
    • 4 harde broodjes, doormidden gesneden
    • Voor de salsa verde
    • 2 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 15 g munt
    • 50 g peterselie
    • 25 g basilicum
    • 1 groene chilipeper, zaad verwijderd
    • 2 eetl. olijfolie
    • 6 bosuitjes, in ringetjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe 2 eetl. van de olijfolie samen met de knoflook en de citroenschil in een grote, ondiepe schaal. Wentel de stukken vis erdoor en laat ze afgedekt 30 min. marineren. Doe de asperges samen met de stukken radicchio in een kom en schep ze om met het citroensap.
    2. De kappertjes, munt, peterselie, basilicum en chilipeper voor de salsa in een keukenmachine doen. Voeg de 2 eetl. olijfolie en de bosuitjes toe en werk alles door elkaar; gebruik de pulseerknop. Meng er het citroensap van de groenten door. Doe de salsa in een schaaltje en bewaar hem afgedekt tot gebruik.
    3. Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur. Schenk de olijfolie uit de schaal met kabeljauw over de asperges en radicchio en schep ze hiermee om. Grill de asperges 4-5 min. onder af en toe keren, tot ze gaar en heldergroen zijn en lichte schroeiplekjes vertonen. Schep ze op een schaal. Grill de stukken radicchio 1-2 min. tot ze mooie schroeiplekjes vertonen en iets slinken; keer ze halverwege. Schep ze naast de asperges. Leg een vel aluminiumfolie over de gegrilde groenten en houd ze warm.
    4. Leg de stukken vis met het vel omhoog in de pan. Grill ze 2 min. en keer ze met een spatel. Grill de andere kant 3-4 min. tot de vis gaar en ondoorschijnend is, en gemakkelijk in vlokken te verdelen is. Rooster intussen de halve broodjes.
    5. Bestrijk de broodjes met de resterende eetlepel olijfolie. Leg de onderste helften op borden en schep hierop de stukken vis en de gegrilde groenten. Schep er wat salsa over. Leg de bovenste helften van de broodjes er tegenaan. Serveer direct.

    variaties

    • In plaats van kabeljauw kunt u ook moten zalm of tonijn gebruiken, of kleine makrelen (verwijder hiervan de graten en vouw ze open). * • In plaats van asperges en radicchio kunt u ook reepjes rode paprika en bosuitjes grillen en bij de vis serveren. * • Voor een vegetarische versie grilt u plakjes haloumi (zie deze website) of gerookte tahoe en serveert ze op dezelfde manier met gegrilde groenten, salsa en broodjes.

    kokstips

    • Grill de visfilets eerst met het vel omhoog, dan vallen ze niet zo snel uiteen: het vel houdt de visvlokken bij elkaar. Visfilets zonder vel zijn moeilijker heel te houden bij het grillen. U kunt ze echter heel goed bakken in een koekenpan. * • U kunt de visfilets en groenten ook onder een hete grill bereiden. Bekleed de grillbakplaat wel eerst met een vel aluminiumfolie. * • Maak de salsa verde van tevoren klaar en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

    INFO

    nieuw klassiek * 120 g groente & fruit * 434 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren