Kalkoen met blauwe brie en gebakken kool met walnoot

    Kalkoen met blauwe brie en gebakken kool met walnoot

    5keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Met kalkoen gevuld met romige blauwe brie en een pittig appel-gembermengsel heeft u een snelle, maar chique maaltijd. Serveren met gebakken kool met walnoot en nieuwe aardappeltjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 g verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 1 handappel, geschild, geboord en geraspt
    • 4 dikke stukken kalkoenfilet, ca. 160 g per stuk
    • 150 g blauwe brie, in 4 puntjes
    • 3 eetl. olijfolie
    • 500 g groene kool, in dunne reepjes
    • 8 bosuitjes, versnipperd
    • 50 g walnoot, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 240°C/gasstand 9. Vermeng gember en appel. Snijd de stukken kalkoen horizontaal diep in zodat een holte ontstaat (maar snijd ze niet helemaal doormidden!). Verdeel het appelmengsel over de holtes en druk de puntjes kaas erin. Druk het vlees stevig dicht rondom de vulling, zodat ze weer hun oorspronkelijke vorm krijgen en de vulling gelijkmatig verdeeld is.
    2. Leg de stukken gevulde kalkoen in een ondiepe ovenschaal waarin ze precies naast elkaar passen. Bestrijk ze met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met wat zout en peper. 15 minuten braden tot ze gaar en goudbruin zijn, en de vulling een beetje naar buiten komt.
    3. Intussen in een grote pan de resterende olie verhitten en daarin kool, bosui en walnoten ong. 5 minuten op een matig vuur regelmatig omscheppend bakken tot de kool geslonken en beetgaar is. Strooi er wat zout en peper over.
    4. Schep de stukken kalkoen op borden en sprenkel er met een grote lepel de uitgelopen jus en kaas over. Schep er wat kool naast en serveer het gerecht direct.

    Gegratineerde kalkoenoesters met mozzarella … ander idee

    Bestrooi 4 dunne kalkoenoesters of -schnitzels (ca. 140 g per stuk) met wat zout en peper en leg ze naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Verdeel hierover 4 pomodoretomaten (in schijfjes) en 8 salieblaadjes (in flinters). Schik hierop 200 g mozzarella (in plakjes) en bestrijk ze met 1 eetl. olijfolie. Vermeng 50 g vers broodkruim met 15 g gemalen Parmezaanse kaas en druk dit in de mozzarella, zodat het vlees volledig bedekt is. Bereid de kalkoen 15 min. zoals aangegeven in het basisrecept of tot het vlees gaar, de mozzarella gesmolten en het kruimellaagje goudbruin van kleur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren