Basisrecept roggebrood

    Basisrecept roggebrood

    29keer bewaard
    3uur5min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Een basisrecept voor roggebrood uit de broodmachine. Door de extra suiker rijst het brood beter.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 ml warm water
    • 2 eetlepels suikerstroop
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 theelepel zout
    • 260 gr witte bloem
    • 170 gr roggemeel
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 3/4 theelepel karwijzaad
    • 1 dessertlepel snelwerkend gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. De ingrediënten volgens de gebruiksaanwijzing in de broodmachine doen.
    2. Gebruik het menu voor volkorenbrood en kies voor krokant afbakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    6

    Erg lekker en goed gelukt. Het karwijzaad erdoor smaakt lekker. Het is meer een echt brood met rogge, dan de donkere roggebrood uit het pak, maar wel lekker en zelf gemaakt! - 23 sep 2009

    InesKobes
    van
    3

    Ik heb het brood nu 2 keer gebakken in mijn broodbakmachine. Ik heb een progamma voor rogge en het duurt 3,5 uur. Ik ben er achter gekomen dat 1 dessertlepel 8 gram droge gist is. Het is een super lekker brood en de smaak komt bijna overeen met fries roggebrood. Bedankt voor het recept! - 05 feb 2014

    van
    1

    Wel erg veel suiker voor mij. Dat maakt het er niet gezonder op. - 15 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren