Kalkoen met linzen en chorizo

    Kalkoen met linzen en chorizo

    3keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Kalkoen en pittige chorizo gaan goed samen met groenten en linzen, die weinig vet en veel voedingsvezels bevatten. Serveer bij deze heerlijke linzenschotel een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 g chorizo, in dunne plakjes
    • 1 rode ui, versnipperd
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
    • 300 g kalkoenfilet, in dunne plakjes
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in dunne reepjes
    • 225 g Puy-linzen
    • 2 1/2 dl droge witte wijn
    • 2 1/2 dl kokendhete kippenbouillon
    • zout en peper, naar smaak
    • bladpeterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de chorizo met de rode ui, knoflook en bleekselderij ca. 5 min. op matig vuur.
    2. Voeg de plakjes kalkoen en de paprikareepjes toe. Bak ze 3-4 min. mee tot de plakjes kalkoen licht kleuren.
    3. Voeg de linzen, wijn en bouillon toe en schep alles om. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de linzenschotel afgedekt ca. 30 min. zachtjes koken; roer af en toe door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de peterselie erover en serveer.

    Kokstip

    • Puylinzen zijn kleine, grijsgroene linzen uit de Puyregio in Frankrijk. Ze hebben een fijne smaak en behouden hun vorm en kleur ook na de bereiding. U vindt ze onder meer in natuurvoedingswinkels. Ter vervanging kunt u ook groene of rode linzen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren