Kalkoen met peultjes en maïs

    Kalkoen met peultjes en maïs

    2keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Dit knapperige, frisse roerbakgerecht is bij uitstek geschikt voor een doordeweekse avond: nog geen halfuur na thuiskomst zit u al aan tafel. Maïs levert koolhydraten, dus rijst of noedels zijn overbodig. Serveer er een eenvoudige tomatensalade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. oestersaus
    • 3 eetl. kippen- of groentebouillon
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 1 eetl. zwart mosterdzaad
    • 8 bosuitjes, in schuine ringetjes
    • 3 grote tenen knoflook, geperst
    • 400 g kalkoenfilet, in dunne reepjes
    • 200 g peultjes
    • 340 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 eetl. sesamzaad
    • verse korianderblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Vermeng in een kommetje oestersaus en bouillon.
    2. Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg 1 eetl. van de olie toe en wacht tot deze heel heet is. Roerbak hierin het mosterdzaad 10-15 sec. tot het begint te springen.
    3. Voeg de resterende 2 eetl. olie, bosui en knoflook toe en roerbak ze 1 min. Roer de reepjes kalkoen erdoor en roerbak nog eens 2 min.
    4. Peultjes toevoegen en oestersausmengsel erbij schenken. Nogmaals 3 min. op hoog vuur roerbakken tot de peultjes beetgaar zijn, en de kalkoen gaar.
    5. Voeg de maïs toe en laat alles al omscheppend nog 2 min. warm worden. Strooi het sesamzaad erover. Snipper kort voor het serveren wat korianderblad over het gerecht.

    Variaties

    • In plaats van kalkoen kunt u ook dunne plakjes kip gebruiken. Ook met de groenten kunt u variëren: gebruik eens broccoliroosjes, in plakjes gesneden champignons of reepjes rode of groene paprika. • Voor een meer voedzame maaltijd kunt u de maïs achterwege laten en in plaats daarvan eiernoedels (uit toko of supermarkt) meebakken. Doe ze eerst in een hittebestendige kom, overgiet ze met kokendheet water en laat ze volgens de gebruiksaanwijzing wellen. Afgieten en door de overige ingrediënten scheppen. • In de supermarkt kunt u diverse kant-en-klare roerbaksauzen vinden: handig om op voorraad te hebben. Als u die gebruikt, kunt u de oestersaus en bouillon achterwege laten.

    Kokstip

    Oestersaus wordt gemaakt van oesters, pekel en sojasaus. Dit ingrediënt geeft veel gerechten uit de Chinese keuken een rijke smaak. Gebruik er niet te veel van, want het bevat vrij veel zout. U hoeft dan ook geen extra zout toe te voegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren