Kalkoenburgers

    Kalkoenburgers

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze burgers van kalkoengehakt zijn stevig van smaak en bevatten weinig vet. Bovendien zijn ze snel klaar en vallen ze bij kinderen zeker in de smaak. Serveer ze in een bolletje of ciabattabroodje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g kalkoengehakt
    • 4 bosuitjes, versnipperd
    • 2 theel. gedroogde gemengde kruiden
    • 1 theel. gemalen foelie
    • 1 eetl. tomatenpuree
    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 4 grote (afbak)bolletjes of ciabattabroodjes
    • 2 eetl. mayonaise
    • 8 blaadjes sla
    • 1/2 ui, in dunne halve ringen (indien gewenst)
    • ca. 20 kerstomaatjes om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Het kalkoengehakt in een kom vermengen met bosui, kruiden, foelie, tomatenpuree en flink wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar en druk het gehaktmengsel stevig aan met de bolle kant van een pollepel.
    2. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties. Vorm van elke portie een balletje en plet deze tot vrij dunne burgers van ong. 10 cm doorsnede.
    3. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur, voeg de zonnebloemolie toe en laat deze over de bodem van de pan vloeien. Leg de burgers in de pan, het vuur verlagen naar matig en druk de burgers met een spatel aan. 4-5 minuten bakken tot ze aan de onderkant mooi kleuren. Keren en bak ze nog 4-5 min. tot ze ook aan de andere kant kleuren en door en door gaar zijn.
    4. Snijd intussen de broodjes horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helften met mayonaise en leg op elke helft 2 blaadjes sla. Leg de gare burgers hierop en leg er indien geweest wat ui op. De kapjes erop leggen en direct serveren met wat kerstomaatjes.

    Variaties

    Vervang het kalkoengehakt door fijngehakte kalkoenfilet voor een meer verfijnde smaak en textuur. • Of gebruik kipgehakt.

    Kooktip

    Als u de snijvlakken van de broodjes roostert, worden ze lekker knapperig.

    Of probeer dit

    Het kalkoengehaktmengsel uit dit recept kunt u ook gebruiken voor luxe kalkoenburgers. Serveer ze op gegrilde plakjes kant-en-klare polenta (zie deze website) of zelfgemaakte polenta (zie deze website). Beleg de burgers met kant-en-klare salsa of een pikante tomatensaus en serveer ze met een salade of met romige aardappelpuree en geroerbakte kool.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren