Kalkoenrollade gevuld met abrikoos en noten

    Kalkoenrollade gevuld met abrikoos en noten

    6keer bewaard
    2uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Kalkoenfilet is heerlijk mals en gemakkelijk te snijden. Als u 2 filets van gelijke grootte koopt, kunt u ze samen rond een vulling oprollen. Zo vormen ze een mooie, grote rollade en met wat gebakken groenten erbij, heeft u een waar feestmaal.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kalkoenfilets, elk ca. 500 g
    • 1 grote zoete aardappel (bataat)
    • 2-3 kruimige aardappels
    • 3 stengels bleekselderij
    • 2 preien, bijgesneden
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd
    • 2 wortels, geschrapt
    • 6 kleine pastinaken, geschrapt
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. vloeibare honing
    • 4 eetl. kant-en-klare vinaigrette
    • Voor de vulling
    • 1 eetl. olijfolie
    • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • 1 kleine ui, geraspt
    • 50 g zachte, gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
    • 40 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt
    • 40 g vers volkorenbroodkruim
    • 1 klein ei, losgeklopt
    • 1 theel. gedroogde tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verhit de olijfolie voor de vulling in een pannetje en bak hierin gember en ui ca. 5 min. Laat het mengsel afkoelen en meng er abrikozen, cashewnoten, broodkruim, het ei, tijm en wat zout en peper door. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    2. Spreid de kalkoenfilets uit op uw werkvlak, waarbij u ze elkaar licht overlappen. Schep de vulling midden op beide filets en rol ze samen op tot een rollade. Bind de rollade op 5-6 plaatsen op met keukengaren. Leg de rollade in een grote, licht ingevette braadslee, bestrooi hem licht met zout en peper en braad 15 min.
    3. Bereid intussen de groenten voor. Snijd zoete en kruimige aardappels in gelijke stukken. Snijd bleekselderij, prei, paprika en wortels in grote stukken. Laat de pastinaken heel.
    4. Doe alle aardappels in een plastic zak en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Knijp in de zak zodat de stukken aardappel licht ingevet worden en schud de zak leeg rondom de kalkoenrollade in de braadslee. Plaats de braadslee nog 30 min. in de oven. Doe de overige groenten met de resterende eetlepel olie in de plastic zak en vet ze op dezelfde manier in. Bestrijk de rollade met honing. Braad hem nog 30 min. samen met de groenten. Dek de rollade tussentijds af met aluminiumfolie als hij te donker kleurt.
    5. Leg de kalkoenrollade op een snijplank en laat hem afgedekt met aluminiumfolie 15-20 min. rusten. Rooster de groenten ondertussen verder in de oven tot ze gaar zijn en mooi kleuren.
    6. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep ze in een schaal en houd ze warm. Snijd de kalkoenrollade in dikke plakken. Schenk het uitgelopen vleessap terug in de braadslee en voeg een glas water toe. Verwarm de braadslee op het fornuis, waarbij u met een pollepel de aangebraden stukjes van de bodem roert. Voeg de vinaigrette toe. Zeef de jus boven een juskom en serveer met kalkoenrollade en groenten.

    variaties

    • Voor een iets minder feestelijke gelegenheid kunt u 1 kalkoenfilet nemen, die u zonder vulling 1 uur braadt, omringd door de groenten. Het mengsel voor de vulling kunt u ook tot balletjes rollen en eromheen scheppen. * • Voeg gedurende de laatste 30 min. 8 worstjes aan de groenten toe.

    INFO

    200 g groente & fruit * zeer speciaal * 806 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    De rollade is licht en heeft een heerlijke vulling. Ik heb hem in de stoomoven klaargemaakt. Een uur bakken/stomenen dan nog ca. 20 min.bij de gtoenten in de normale oven. Hierdoor bleef hij lekker mals en werd niet te droog. - 26 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren