Kalkoenschotel met hartige scones

    Kalkoenschotel met hartige scones

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Deze traditionele Engelse cobbler met in cider gesmoord kalkoenvlees en groenten, wordt afgedekt met lichte, kruidige scones. Heerlijk in de winter!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. bloem
    • 500 g kalkoenfilet, in blokjes
    • 1 1/2 eetl. olijfolie
    • 2 uien, versnipperd
    • 4 1/2 dl droge cider
    • 1 laurierblad
    • 4 wortels, geschrapt
    • 150 g champignons, schoongeveegd en eventueel gehalveerd
    • 3 kleine courgettes, bijgesneden
    • 100 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • Voor de hartige scones
    • 175 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 eetl. peterselie, fijngesneden
    • 1 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 1 eetl. verse oregano, fijngesneden, of 1 theel. gedroogde
    • 30 g koude boter, in kleine blokjes
    • 1 dl halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Meng een beetje zout en peper door de bloem en schep de kalkoen hiermee om. Verhit in een diepe koekenpan op matig vuur 1 eetl. olijfolie en bak de kalkoen hierin in ca. 3 min. rondom goudbruin. Resterende olie en ui toevoegen, het vuur laag zetten en nog 5 minuten laten sudderen tot de ui licht gekleurd is.
    2. Voeg cider en laurier toe en breng de pan aan de kook. De wortels in lengterichting in 4-en snijden en vervolgens in stukjes van 2 cm. Samen met champignons aan de pan toevoegen. Het vuur laag zetten en 20 min. zachtjes laten sudderen.
    3. De courgettes in lengterichting in 4-en snijden en vervolgens in stukjes van 2 cm. Vermengen met maïs en apart zetten.
    4. In een kom meel met kruiden en wat zout en peper vermengen. Voeg boter toe en wrijf het geheel tot een kruimelig deeg. Melk toevoegen en tot een zacht deeg mengen (dit kan ook in de keukenmachine). Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en druk het met de vingertoppen tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek hier met een uitsteek- of sconevorm van 6 cm doorsnee 8 rondjes uit (gebruik de afsnijdsels opnieuw).
    5. Courgette en maïs aan de kalkoenschotel toevoegen en kruiden met zout en peper. In een ovenschaal scheppen en de scones erover verdelen. 20 minuten in de oven schuiven tot de scones gaar en goudbruin zijn. Serveer direct.

    kokstip

    • Als u dit gerecht van tevoren wilt bereiden, kunt u de kalkoen en groenten bereiden volgens het recept. Bewaar het in de koelkast. Warm de schotel geleidelijk op en bak hem dan af met de hartige scones.

    INFO

    231 g groente & fruit * 533 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren