Kaneel-mosterdkip met zoete aardappel en paprika

    Kaneel-mosterdkip met zoete aardappel en paprika

    14keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Appelsap geeft deze kruidige kipschotel een heerlijk zoete ondertoon. In parten gesneden zoete aardappel, paprika en ui vergen weinig voorbereiding en worden vanzelf gaar in deze gemakkelijke gezinsmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. grove mosterd
    • 2 theel. kaneel
    • 2 dl appelsap
    • 8 ontbeende kipkarbonades, liefst met vel, totaal ca. 650 g
    • 4 zoete aardappels (bataten), ca. 800 g, in dikke parten
    • 4 uien, in partjes
    • 2 rode paprika's, in de lengte in vieren gesneden
    • 2 gele paprika's, in de lengte in vieren gesneden
    • 2 eetl. olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 240°C/gasstand 8. Vermeng in een grote ovenschaal of braadslee mosterd en kaneel met appelsap. Schep de kipkarbonades om in de appeldressing, zodat ze hier goed mee bedekt zijn. Laat de dressing even intrekken.
    2. De parten zoete aardappel in een grote pan overgieten met kokendheet water en kook 5 minuten voorkoken.
    3. Giet de aardappels af en voeg ze samen met ui en paprika toe aan de ovenschaal of braadslee. Schep de groenten om in de dressing. Keer de kipkarbonades nogmaals en draai het vel (als dat eraan zit) omhoog.
    4. Bestrooi de kipschotel met wat zout en peper en sprenkel de olie erover. Braad hem 20 min. tot kip en groenten gaar zijn en mooi kleuren. Controleer of de kipkarbonades gaar zijn door het dikste gedeelte in te prikken met de punt van een mes: het vlees is gaar als het sap helder is en het vlees wit. Serveer de kipschotel.

    Variatie

    Gebruik voor een extra fruitig effect mangosap in plaats van appelsap en voeg halverwege de oventijd het in blokjes gesneden vruchtvlees van een stevige mango toe aan de kipschotel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren