Kantonese roerbakschotel met rundvlees en pasta

    Kantonese roerbakschotel met rundvlees en pasta

    4keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een populair roerbakgerecht in Chinese stijl, waarin karakteristieke, gefermenteerde zwarte bonen gecombineerd worden met mals rundvlees en pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. droge sherry
    • 2 eetl. donkere sojasaus
    • 1 theel. sesamolie
    • 2 grote tenen knoflook, geperst
    • 15 g verse gemberwortel, fijngesneden
    • 2 eetl. gefermenteerde zwarte bonen, afgespoeld (zie kokstips)
    • 1 theel. suiker
    • 500 g lendenbiefstuk, vetrandjes verwijderd en in dunne plakjes
    • 300 g penne (pastabuisjes)
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote ui, grofgesneden
    • 2 groene paprika's, zaad verwijderd en grofgesneden
    • 220 g waterkastanjes uit blik, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Sherry, sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, zwarte bonen en suiker in een ondiepe schaal vermengen en hier de plakjes vlees doorheen scheppen. Afgedekt ong. 30 minuten in de koelkast laten marineren, waardoor het vlees malser wordt en meer smaak krijgt.
    2. Voordat u begint met koken een pan lichtgezouten water aan de kook brengen en hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
    3. Intussen in een wok of grote koekenpan met zware bodem de plantaardige olie verhitten en hierin ui en paprika 2-3 minuten roerbakken tot ze beginnen te kleuren. Met een schuimspaan uit de pan scheppen zodat het vet in de pan achterblijft.
    4. Het vuur onder pan hoog zetten en het vlees met een schuimspaan uit de marinade en in de pan scheppen. 2-3 minuten roerbakken tot het vlees net gaar is. Groenten, waterkastanjes en resterende marinade toevoegen en het mengsel op hoog vuur roerbakken.
    5. De pasta goed afgieten en aan de pan toevoegen. Alles nogmaals goed door elkaar scheppen en direct serveren.

    kokstips

    • Gefermenteerde zwarte bonen zijn verkrijgbaar bij toko's. * • In de supermarkt vindt u kant-en-klare zwartebonensaus: handig als u weinig tijd heeft. Gebruik hem in dit recept als marinade en laat de overige ingrediënten voor de marinade achterwege.

    INFO

    snel maar speciaal * 195 g groente & fruit * 556 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren