Karbonade met roquefort

    Karbonade met roquefort

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze karbonades hebben een verrassende vulling van blauwe kaas en een licht citroenaccent. Snel klaar en overheerlijk bij pasta en spinazie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dikke lendekarbonades, ca. 220 g per stuk
    • 50 g roquefort, verkruimeld
    • schil 1/2 citroen, dun geraspt
    • 1 eetl. zonnebloemolie
    • 2 eetl. fijngesneden rozemarijn
    • 225 g spinazie
    • 1 theel. versgeraspte nootmuskaat
    • partjes citroen om erbij te geven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd elke karbonade horizontaal diep in zodat een holte ontstaat (snijd het vlees niet helemaal doormidden). Trek de helften enigszins van elkaar, zodat een buideltje ontstaat.
    2. Kaas vermengen met geraspte citroenschil en hiermee de karbonades vullen. Goed dichtdrukken, zodat de vulling goed ingesloten zit.
    3. Bestrijk de karbonades aan beide kanten licht met olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit een koekenpan tot deze zeer heet is en bak de karbonades aan elke kant 6-7 min. op matig vuur goudbruin en gaar; keer ze halverwege. Rozemarijn erover strooien en ze hier even door wentelen.
    4. De karbonades uit de pan scheppen en warmhouden. Schep de spinazie in de pan en laat deze al omscheppend slinken. Spinazie over 4 borden verdelen.
    5. Leg de karbonades op de borden en strooi er een beetje nootmuskaat over. Schik er partjes citroen naast en serveer ze direct.

    Variatie

    • Vervang de roquefort door gorgonzola of Dolcelatte. * • Gebruik kalfskoteletten in plaats van karbonades. * • De roquefort-citroencombinatie kunt u vervangen door de volgende combinaties: • Brie of camembert met 1 eetl. zoete chilidipsaus. * • Cheddar met 1 eetl. fruitige relishsaus. * • Ricotta met 15 g fijngesneden basilicum. * • Verkruimelde feta met 1 eetl. fijngesneden tijm.

    … kooktip

    Bak de karbonades niet te lang, anders worden ze droog.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren