Kashmirkip met fruit

    Kashmirkip met fruit

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zoete bananen, exotische lychees en romige Griekse yoghurt worden in dit heerlijke oosters gekruide gerecht gecombineerd met kip. Serveer er warm naanbrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 kaneelstokje
    • 2 theel. venkelzaad
    • 1 eetl. komijnzaad
    • 50 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2 rode chilipepers, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 groene paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
    • 2 wortels, geschrapt en in kleine stukjes
    • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
    • 4 kipfilets (totaal ca. 500 g), in blokjes van 2-3 cm
    • 3 dl kippenbouillon
    • 100 g zachte gedroogde abrikozen, in stukjes
    • 2 dl Griekse yoghurt
    • 4 kleine, stevige bananen, in plakjes
    • 400 g lychees uit blik, uitgelekt en gehalveerd
    • 50 g amandelschaafsel, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak hierin al omscheppend kaneelstokje, venkel en komijn 1-2 minuten op matig vuur. Gember, paprika, wortel, bleekselderij en 3/4 van de chilipeper door. Afgedekt 5 minuten op een laag vuur laten sudderen.
    2. Schuif de groenten naar de zijrand van de pan, leg de stukjes kip in het midden en zet het vuur iets hoger. De kip 4-5 minuten al omscheppend bakken tot ze lichtgekleurd zijn. Bouillon en abrikozen toevoegen en de pan aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en afgesloten 10-15 minuten laten sudderen tot kip en groenten gaar zijn.
    3. Yoghurt, banaan en lychees door de kipschotel scheppen en verwarm hem nogmaals zonder te laten koken. Strooi het amandelschaafsel en de resterende chilipeper erover.

    Variaties

    • U kunt de kip vervangen door magere varkens- of kalkoenfilet. • Gebruik verse lychees als die verkrijgbaar zijn (250 g). Schillen, doormidden snijden en pit verwijderen. • Voor een vegetarische curry met vruchten en noten vervangt u de kip door 200 g ongezouten cashewnoten en 400 g kikkererwten uit blik (uitgelekt en afgespoeld).

    Kokstip

    Als u dit gerecht wilt voorbereiden, kunt u dat doen tot het einde van stap 2; laat het vervolgens afkoelen en bewaar het gerecht tot gebruik in de koelkast. Warm het daarna geleidelijk op en voeg yoghurt en vruchten toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren