Kedgeree met gerookte schelvis

    Kedgeree met gerookte schelvis

    3keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Dit subtiel gekruide rijstgerecht is gebaseerd op een klassiek Indiaas recept voor kedgeree, maar bevat extra groenten voor meer vitaminen. Serveer er een kleine salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g gerookte schelvisfilet (zonder kleurstoffen)
    • 1 laurierblad
    • 4 1/5 dl kokendhete groentebouillon
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 sjalotten, versnipperd
    • 1/2 theel. komijnpoeder
    • 1/2 theel. korianderpoeder
    • 1 theel. milde kerriepoeder
    • 300 g basmatirijst, afgespoeld
    • dun reepje citroenschil
    • 150 g verse doperwten (of diepvriesdoperwten)
    • 4 tomaten, ontveld en in kleine stukjes
    • 2 eetl. bieslook, fijngesneden
    • 1 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schelvisfilet met laurierblad in een diepe koekenpan overschenken met bouillon en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, het deksel schuin op de pan zetten en de vis 6-8 minuten laten pocheren tot deze makkelijk in vlokken uiteen valt als u er met een mes in prikt. (U kunt de vis ook bereiden in de magnetron.)
    2. De vis uit de pan scheppen en op een bord leggen. De bouillon in een maatbeker schenken en tot een totaalvolume van 6 dl aanlengen met water. Het laurierblad erin laten.
    3. De pan omspoelen, de olie erin schenken en deze enkele tellen op matig vuur verwarmen. Vervolgens 4-5 minuten de sjalotjes fruiten. Specerijen erdoor scheppen en vervolgens de rijst. Alles enkele seconden omscheppen, bouillon met laurierblad plus het reepje citroenschil toevoegen en aan de kook brengen.
    4. Het vuur laag zetten en afgesloten de rijst in 10 minuten laten gaarkoken. Doperwten toevoegen en nogmaals 5 minuten afgedekt laten koken tot de rijst beetgaar is en bijna alle bouillon is opgenomen.
    5. Intussen de vis in vlokken verdelen en vel en graat verwijderen. Het vuur onder de pan rijst laag zetten en vis, tomaat, bieslook en citroensap er voorzichtig doorheen scheppen.
    6. Naar smaak zout en peper toevoegen (denk eraan dat de vis zelf al vrij zout is), de kedgeree in een voorverwarmde schaal scheppen en garneren met partjes ei.

    GARNEREN MET

    2 hardgekookte eieren, elk in 4 partjes

    variaties

    • Vervang de schelvis door zalmfilet en de bieslook door dille. * • Voor een vegetarische versie laat u de vis achterwege. Neem in plaats daarvan 200 g gemengde (gekweekte en wilde) paddenstoelen, snijd deze in plakjes en bak ze mee met sjalotten en specerijen. Schep vlak voor het serveren een in kleine blokjes gesneden avocado door de rijstschotel.

    INFO

    445 kcal. * brunch-recept * 138 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren