Kedgeree met maïs, Spaanse peper en koriander

    Kedgeree met maïs, Spaanse peper en koriander

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Gerookte schelvis vormt de basis van klassieke kedgeree: deze eigentijdse variant is op smaak gebracht met wat meer peper en korianderblad. Een pittige salade van rucola, waterkers, bosui en radijs vormt het perfecte bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • 200 g basmatirijst
    • 1/2 theel. kurkuma
    • 6 dl kokendheet water
    • 1 citroen
    • 150 g diepvriesdoperwten
    • 400 g gerookte schelvis (zonder kleurstoffen), ontveld en in stukjes van 3 cm
    • 150 g maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 40 g boter, in klontjes
    • 1 groene Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 30 g korianderblad, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De eieren in een pan kokend water leggen en 10 minuten koken. Afgieten en in een kom koud water laten afkoelen. Pellen en kleinsnijden.
    2. Intussen de rijst in een grote pan gieten en kurkuma erdoor roeren. Kokendheet water erbij schenken en opnieuw aan de kook brengen. Roer de rijst nog eenmaal door, zet het vuur laag en laat de rijst in een gesloten pan 5 minuten zachtjes koken. Intussen boven een kommetje de citroenschil dun raspen en trek er met een zesteur sliertjes af. De citroen in partjes snijden.
    3. De doperwten toevoegen aan de pan met rijst en de stukjes vis erover verdelen. Nogmaals aan de kook brengen, maar niet meer doorroeren. Het vuur laag zetten en de kedgeree afgedekt 5 minuten laten garen. Maïs toevoegen en nogmaals 5 minuten laten garen tot de rijst alle vloeistof heeft opgenomen en de vis ondoorschijnend, maar stevig en sappig is.
    4. Verdeel klontjes boter over de kedgeree en schep alles losjes met een vork door elkaar. Over 4 voorverwarmde, diepe borden of grote, ondiepe kommen verdelen, kleingesneden ei, fijngesneden Spaanse peper, koriander en geraspte of in sliertjes getrokken citroenschil erover strooien. Garneren met partjes citroen en serveren.

    Variatie

    In plaats van gerookte schelvis kunt u ook andere gerookte vis gebruiken. Gare gerookte vis, zoals forelfilets, hoeft u niet mee te koken, maar kunt u samen met de maïs toevoegen en de laatste 5 min. in de kedgeree mee laten opwarmen.

    Waterkers-rucolasalade … serveeridee

    Serveren met een salade van 75 g waterkers (zakje), 75 g rucola (eventueel kleingesneden), 2-3 bosuitjes (versnipperd) en 1/2 bosje radijs (in schijfjes). Vermeng de salade in een kom met 3 eetl. vinaigrette en wat zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren