Kip met dragon en groenten

    Kip met dragon en groenten

    15keer bewaard
    1uur35min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Aardappels en wortel worden bereid in een luxueuze, romige saus en op smaak gebracht met knoflook en dragon. De gemarineerde kipfilet wordt er bovenop gegaard. Serveren met kerstomaatjes en een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g krielaardappeltjes, schoongeboend
    • 4 grote wortels, geschrapt
    • 4 kipfilets, elk ca. 150 g
    • 1 theel. olijfolie
    • 1 eetl. citroensap
    • 3 eetl. verse dragon, fijngesneden, of 2 theel. gedroogde
    • 2 dl magere crème fraîche
    • 1 1/2 dl kippenbouillon
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 4 bosuitjes, in smalle ringetjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De aardappeltjes in een pan lichtgezouten kokend water aan de kook brengen en op een laag vuur in 7 minuten gaarkoken. De hele wortels toevoegen en met de aardappeljes 5 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen tot u ze in de hand kunt nemen.
    2. Intussen de kipfilet in een ondiepe schaal leggen. Olie, citroensap en 1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde) vermengen met wat zout en peper. Wentel de kipfilets door de saus en laat ze afgedekt in de koelkast marineren terwijl u de groenten voorbereidt. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    3. Pel de voorgekookte aardappeltjes en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de wortels in dunne plakjes. Klop de crème fraîche door de bouillon en vermeng dit met knoflook, bosui en 1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde). Schik de aardappel- en wortelplakjes om en om in een licht ingevette, ondiepe ovenschaal. Schep over elk laagje een beetje van het crème fraîchemengsel. Eindig met een laagje aardappelplakjes en schenk het resterende mengsel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif deze 35-40 minuten in de oven.
    4. De kipfilets over de aardappels verdelen en de schaal wederom afdekken. Nogmaals 25-30 minuten bakken tot de kip gaar is en het vocht helder uit het vlees loopt als u er met een scherp mes in prikt. Strooi de resterende (verse) dragon over het gerecht.

    INFO

    160 g groente & fruit * 450 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Het verbaasde mij dat het "voorkoken" dus echt nodig is. Smaaktwist is in balans. Ik heb een marinade gemaakt met drie eetlepels hoisin sauce. Gebruik voldoende dragon - 25 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren