Kip Tikka met champignons en paprika

    Kip Tikka met champignons en paprika

    6keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Sappige champignons en frisse groene paprika's gaan perfect samen in met de gegrilde kip in dit fusiongerecht met traditionale Indiase kruiden. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Serveer er in repen gesneden naan- of pitabrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 ontbeende kipkarbonades, liefst met vel, totaal ca. 650 g
    • 3 eetl. tandoorikruidenmix
    • 3 eetl. zonnebloemolie
    • 550 g champignons, steeltjes verwijderd
    • 4 groene paprika's, in ruitjes
    • 4 eetl. fijngesneden korianderblad
    • partjes citroen ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De grill op de hoogste stand voorverwarmen. De kipkarbonades in een grote, ondiepe ovenschaal of op een bakplaat leggen en in het midden daarvan dicht tegen elkaar schuiven. Bestrooien met het kruidenmengsel en 1 eetlepel olie erover sprenkelen. Met een lepel en vork een paar keer keren, zodat ze gelijkmatig met olie en kruiden bedekt zijn.
    2. Grill de kip (met het vel omhoog, als dat er nog aan zit) 5 minuten. Keren, champignons toevoegen (met de plaatjes omlaag) en paprika (met het vel omhoog). De groenten met 1 eetlepel olie licht insmeren en 5 minuten meegrillen zodat ze licht kleuren. Kip en groenten keren, bestrijken met resterende olie en nogmaals 4-5 minuten grillen.
    3. Kip en groenten op grote borden scheppen en daar een lepel jus over scheppen. Garneren met partjes citroen en serveren.

    Serveeridee

    Maak hierbij een eenvoudige raita (zie deze website) of kant-en-klare tzatziki van goede kwaliteit.

    … winkeltip

    Gebruik voor dit recept liefst ontbeende kipkarbonades met vel; bestel ze eventueel bij uw poelier. Door het ontbenen zijn de karbonades sneller gaar.

    Kip teriyaki … ander idee

    Gebruik in plaats van de tandoorikruidenmix 6-8 eetl. teriyakisaus. Vervang de groenten door 1-2 aubergines (in schijfjes van 1 cm dik), 1 bosje bosui (in stukken van ca. 2 cm) en 250 g babymaïskolfjes. Serveer het gerecht met een salade van kleingesneden paksoi en rijstnoedels (bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking), omgeschept met 1 eetl. rijstazijn, 2 eetl. lichte sojasaus en 1/2 theel. suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren