Kipdrumsticks met barbecuesaus

    Kipdrumsticks met barbecuesaus

    3keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Dit is een geweldig lekker recept voor voordelige drumsticks in een heerlijke saus. De kip wordt botermals door de bereiding met diverse groenten en bonen. Serveer er een gemengde groene salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 8 kipdrumsticks, ontveld (zie kokstip)
    • 4 tenen knoflook, geperst
    • 1/2 theel. gedroogde marjolein
    • 450 g prei, in lengterichting gehalveerd en in stukken
    • 250 g wortels, geschrapt en in stukjes
    • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
    • 3 dl kippenbouillon
    • 350 g maïs uit blik, uitgelekt
    • 400 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 eetl. bruine basterdsuiker
    • 2 eetl. ciderazijn
    • 1 theel. chilisaus, of naar smaak
    • 3 eetl. tomatenketchup
    • 2 eetl. grove mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan of braadpan en bak hierin de drumsticks met knoflook en marjolein 5 min. op matig vuur tot ze rondom goudbruin kleuren. Schep ze op een bord.
    2. In dezelfde pan prei, wortel en bleekselderij 5 minuten bakken. Schenk de bouillon erbij. Leg de drumsticks weer in de pan en druk ze een beetje tussen de groenten. Draai het vuur laag en laat alles afgedekt 30 minuten zachtjes pruttelen, tot de drumsticks gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan op een schaal en houd ze warm.
    3. Voeg maïs en bonen toe en laat alle groenten nog 1 minuut opwarmen. Schep de groenten met een schuimspaan in een voorverwarmde schaal. Afdekken om warm te houden.
    4. Het vocht in de pan aan de kook brengen, suiker, azijn, chilisaus, ketchup en mosterd erdoor roeren en ong. minuten laten inkoken tot een stroperige, glanzende saus.
    5. Leg de drumsticks in de saus en laat ze door en door warm worden. Af en toe roeren. Serveer de drumsticks op de groenten en met een scheutjes saus erover.

    kokstip

    • Drumsticks ontvellen gaat het makkelijkst als u het dunne uiteinde stevig vastpakt met een stuk keukenpapier en vervolgens met een ander stuk het vel lostrekt. Zo hebt u meer grip op het vel.

    INFO

    429 kcal. * 270 g groente & fruit * gezins-maaltijd

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren