Kippenbouillon

    2 uur 10 minuten

    Deze bouillon maakt u met het skelet van een gebraden kip; een uitstekende basis voor soepen, stoofschotels en sauzen.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kipkarkas, of de botten van 4 stukken kip (of verse kipvleugels die u eerst bruin braadt)
    • 1 ui, grofgehakt
    • 1 grote wortel, in grove stukken
    • 1 stengel bleekselderij, in grove stukken
    • 1 groot laurierblad
    • 6 zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Breek het kipkarkas in stukken of trek de botten los, doe ze in een pan en giet er 2 liter water bij. Aan de kook brengen en het schuim eraf scheppen.
    2. Groenten, laurierblad en peperkorrels toevoegen en de bouillon afgedekt 2 uur op een laag vuur laten trekken.
    3. Zeef de bouillon boven een hittebestendige kom om botten en groenten te verwijderen. Schep met een lepel het vet eraf en gebruik de bouillon direct, of laat hem afkoelen om daarna het gestolde vet te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren