Kippenlevertjes met sesam-sojasaus en een kruidige salade

    Kippenlevertjes met sesam-sojasaus en een kruidige salade

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Kippenlevertjes zijn heel praktisch voor een snelle en gezonde maaltijd. In dit fusiongerecht wordt een salade met kippenlevertjes gecombineerd met oosterse smaken. Serveer hierbij geroosterd brood of een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 Chinese kool, in dunne reepjes
    • 2 rode paprika's, in blokjes
    • 150 g rucola
    • 25 g korianderblad, fijngesneden
    • 10 bosuitjes, versnipperd
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. oosterse sesamolie
    • 250 g kippenlevertjes, zo nodig bijgesneden, elk in 3-4 stukjes gesneden
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 1/2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder
    • 175 g hamreepjes
    • 2 eetl. sojasaus
    • 4 eetl. droge sherry
    • 2 eetl. sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vermeng in een grote schaal de reepjes Chinese kool met paprika, rucola en koriander. Meng er de helft van de bosuitjes door. Verdeel deze salade over 4 borden of pastakommen.
    2. Verhit in een koekenpan op matig vuur olijfolie en sesamolie. Kippenlevertjes toevoegen met knoflook en vijfkruidenpoeder en 3 minuten omscheppen tot ze stevig aanvoelen. Voeg de hamreepjes toe en bak deze onder voortdurend omscheppen 1 minuut mee.
    3. Sojasaus en sherry toevoegen en aan de kook brengen. Schud de pan een beetje en schep de kippenlevertjes om zonder ze te breken. Laat de jus enkele tellen pruttelen zodat de alcohol van de sherry kan verdampen. Voeg de resterende bosuitjes toe en neem de pan van het vuur.
    4. Schep het kippenlevertjesmengsel op de salade en schenk een lepel jus uit de pan er als dressing over. Bestrooien met sesamzaad en direct serveren.

    Kippenlevertjes met mosterd en dragon … ander idee

    Maak de salade zoals aangegeven in het basisrecept, maar vervang de koriander door peterselie. Laat de sesamolie achterwege en bak de kippenlevertjes in 2 eetl. olijfolie. Vervang hierbij het vijfkruidenpoeder door 1/2 theel. gemalen foelie of wat versgeraspte nootmuskaat. Voeg tegelijk met de ham 1 eetl. grove mosterd toe. Laat de sojasaus weg en voeg tegelijk met de sherry de dun afgeraspte schil van 1 citroen toe. Voeg in stap 3 tegelijk met de resterende bosuitjes 2 eetl. fijngesneden dragon toe. Strooi er wat zout en peper over en serveer het gerecht. U kunt de kippenlevertjes ook serveren op sneetjes boerenbrood, als snelle en makkelijke maaltijd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren