Kippensoep met tijm en champignons

    Kippensoep met tijm en champignons

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze romige kippensoep op basis van verse ingrediënten, wordt op smaak gebracht met de warme smaken van sherry, tijm en worcestersaus. Met een halfuurtje klaar, en serveren met geroosterde sneetjes walnootbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 200 g kipfilet, in kleine stukjes
    • 1 rode ui, versnipperd
    • 1 teen knoflook, versnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
    • 250 g champignons, kleingesneden
    • 1 eetl. fijngesneden verse tijm of 1 theel. gedroogde tijm, plus wat extra verse tijm ter garnering (indien gewenst)
    • 1 eetl. droge sherry
    • 1 eetl. worcestersaus
    • 7 dl kippenbouillon (van blokjes)
    • 4 eetl. magere crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan de olie verhitten en hierin de stukjes kip 5 minuten bakken tot ze mooi kleuren. Met een schuimspaan op een bord scheppen. Bak in dezelfde pan ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten.
    2. De fijngesneden champignons, tijm, sherry, worcestersaus en wat zout en peper toevoegen. Alles nog 2-3 minuten laten sudderen en daarbij af en toe doorroeren.
    3. Schep het groentemengsel in een keukenmachine of blender en voeg de 1/2 van de bouillon toe. Pureren, terugschenken in de pan en de rest van de bouillon toevoegen. De stukjes kip aan de soep toevoegen en tot het kookpunt verwarmen, 3 minuten laten sudderen, 2 eetlepels crème frâiche erdoor roeren en opnieuw aan de kook brengen.
    4. Schep de soep in kommen met in elke kom nog wat crème fraîche en garneer indien gewenst met wat verse tijm.

    Variatie

    Vervang de kip door konijn.

    Herfstige topinamboersoep met paddenstoelen … ander idee

    Gebruik geen kip. Bak ui, knoflook en bleekselderij met 2 topinamboers (geschild en kleingesneden). Roer er 200 g gemengde paddenstoelen (kleingesneden) en 1 eetl. fijngesneden verse salie of 1 theel. gedroogde salie door. Voeg 1 1/2 dl droge cider en 5 dl groentebouillon (van een blokje) toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de soep 5 min. pruttelen en pureer hem. Voeg wat magere crème fraîche toe. Serveer met Wraps met pittige bonen (zie deze website).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren