Kipschotel met kerstomaatjes

    Kipschotel met kerstomaatjes

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Goudbruin gebakken kip met oregano en tomatenpuree wordt gecombineerd met kerstomaatjes en knapperig gebakken aardappelschijfjes in een gemakkelijke ovenschotel die u snel samenstelt. Serveer hierbij een frisse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g grote aardappels, geschild en in schijfjes tot 1 cm dik
    • 2 eetl. olijfolie
    • 8 ontbeende kipkarbonades, totaal ca. 650 g
    • 8 theel. tomatenpuree
    • 8 plukjes oregano
    • 30 g kleine kerstomaatjes
    • 2 kropjes Little Gem, blaadjes losgemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Doe de aardappelschijfjes in een pan, overgiet ze met kokendheet water en breng ze aan de kook. Draai het vuur wat lager en kook ze in ca. 5 min. halfgaar. Afgieten.
    2. Schenk 1 theel. olie in een grote, ondiepe ovenschaal. Vet de schaal in met behulp van enkele aardappelschijfjes. Schik de overige aardappelschijfjes (zo nodig dakpansgewijs) op de bodem van de schaal.
    3. Trek de kipkarbonades open en bestrijk ze met de tomatenpuree. Bestrooi ze met wat zout en peper en leg op elke karbonade een plukje oregano (of alleen de blaadjes als de steeltjes te dik zijn). Klap de kipkarbonades dubbel, met de oregano ertussen, en leg ze op de aardappelschijfjes. Schik de kerstomaatjes ertussen.
    4. Bestrooi de kipschotel met wat zout en peper en besprenkel hem gelijkmatig met de resterende olie. Zet hem 15-20 min. in de oven tot de kip gaar en goudbruin is en de aardappels langs de randjes knapperig en licht beginnen te kleuren. Serveer direct met de slablaadjes erbij.

    Variaties

    • Vervang de aardappelschijfjes door kleine krielaardappeltjes die in de schil zijn gaargekookt. • Gebruik tomatenpuree met toegevoegde kruiden en/of knoflook, of tapenade in plaats van tomatenpuree.

    Indiase kipschotel met yoghurt … ander idee

    Bestrooi de aardappelschijfjes met wat komijnzaad. Vermeng 8 eetl. yoghurt met 2 eetl. tandoorikruiden of 1 eetl. kerriepoeder en 1 uitgeperste teen knoflook. Laat de tomatenpuree achterwege en bestrijk de stukken kip in plaats daarvan met de helft van dit mengsel. Schik ze op de aardappelschijfjes, bestrooi ze met een versnipperd bosuitje en verdeel de rest van het yoghurtmengsel erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren