Knolselderijsoep met peer en worst

    Knolselderijsoep met peer en worst

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze friszure soep met zijn verfijnde selderijsmaak en stukjes worst is in een handomdraai klaar. Serveer hem met maïsbrood en u heeft een complete maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 15 g boter
    • 1 knolselderij van ca. 650 g, geschild en in stukken
    • 1 grote ui, kleingesneden
    • 2 peren, bij voorkeur Comice of Conference, geschild en kleingesneden
    • sap van 1/2 citroen
    • 9 dl kippenbouillon (van blokjes)
    • 8 vetarme chipolataworstjes (totaal ca. 340 g)
    • 2 eetl. fijngesneden bladpeterselie
    • 1/2 theel. paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie en boter in een grote pan en schep hierin knolselderij, ui en peren om. Sprenkel het citroensap erover. Smoor ze afgedekt ca.10 min. op laag vuur, onder af en toe omschudden. Voeg 2 dl bouillon toe en kook de groenten nog 5 min.
    2. Verwarm terwijl de groenten en peren koken de grill voor op de hoogste stand. Grill de worstjes ca.10 min. onder af en toe keren tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
    3. Schep groenten en peren in een keukenmachine of blender, voeg de resterende bouillon toe en pureer dit. Voeg zout en peper toe, schenk de soep terug in de pan en verwarm hem daarna op matig vuur tot het kookpunt.
    4. Snijd de chipolata's met een scherp mes (of knip ze met een schaar) in stukjes. Voeg ze samen met de peterselie toe aan de soep. Schep de soep in kommen, strooi er wat paprikapoeder over en serveer hem direct.

    Variaties

    Vervang de knolselderij door raap of koolraap plus 2 stengels bleekselderij (kleingesneden). • Gebruik voor een vegetarische versie groentebouillon en vegetarische worstjes.

    … werk vooruit

    De soep (zonder de saucijsjes) kunt u van tevoren maken en pureren (stap 3), laten afkoelen en 3 dagen in de koelkast bewaren. U kunt de soep ook invriezen.

    … nog sneller

    In stap 1 kunt u de groenten en peren met olie, boter en citroensap afgedekt in de magnetron bereiden: 2 min. op vol vermogen, of tot ze gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren