Konijn met venkel en rozemarijn

    Konijn met venkel en rozemarijn

    2keer bewaard
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Konijn zou eigenlijk vaker op tafel moeten komen: het vlees is licht verteerbaar en bevat weinig vet en cholesterol. Tam konijn is mals en verfijnd van smaak; wild konijn heeft een echte wildsmaak en vraagt een langere stooftijd. Serveer hierbij knapperig boerenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 8 konijnenbouten (totaal ca. 550 g)
    • 4 sjalotten, in vieren gesneden
    • 1 venkelknol, in dunne plakjes
    • 300 g wortels, geschrapt en in plakjes
    • 1 1/2 dl droge witte wijn
    • 2 dl kokendhete kippen- of groentebouillon
    • 3 takjes rozemarijn
    • 1 theel. venkelzaad
    • 400 g cannellinibonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan en braad hierin de konijnenbouten op vrij hoog vuur in ca. 10 min. rondom aan. Schep de bouten op een schaal en houd ze warm.
    2. Voeg de sjalotten toe aan de pan en fruit ze 3-4 min. al roerend tot ze licht kleuren. Schep de konijnenbouten weer in de pan. Voeg venkel toe, maar houd het fijne venkelgroen apart voor garnering. Wortel, wijn, bouillon, rozemarijn en het venkelzaad erdoor roeren.
    3. Breng de stoofschotel aan de kook, draai het vuur laag en laat het gerecht afgedekt 45-50 min. sudderen tot het vlees en de groenten gaar zijn. (Tot deze stap kunt u het gerecht vooraf bereiden; u kunt het enkele uren of zelfs een hele nacht in de koelkast bewaren. Laat het gerecht voor het serveren goed doorwarmen.)
    4. Schep de bonen door de stoofschotel en laat ze in ca. 5 min. goed warm worden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de stoofschotel met het venkelgroen en serveer.

    variaties

    • In plaats van konijnenbouten kunt u ook 400 g ontbeend konijnenvlees in blokjes gebruiken; de stooftijd is dan 30 min. korter. * • In plaats van venkel kunt u ook bleekselderij gebruiken. Vervang het venkelzaad in dat geval door 1 eetl. fijngesneden verse salie (of 1 theel. gedroogde). * • Indien gewenst kunt u de witte wijn vervangen door droge cider, of (voor een alcoholvrije variant) door een geurige bouillon. * • Maak de stoofschotel eens met kip (zonder vel).

    INFO

    171 g groente & fruit * vooraf bereiden * 250 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren