Korma met gehakt, aardappeltjes en spinazie

    Korma met gehakt, aardappeltjes en spinazie

    9keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze romige gehaktschotel wordt gebonden met amandelen en yoghurt; hij is slanker dan de traditionele korma's uit de Indiase keuken, die met room en ghee (geklaarde boter) bereid worden. Serveer er warm Indiaas brood bij om de heerlijke, aromatische saus op te dippen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 2 grote uien, in ringen
    • 450 g mager varkensgehakt
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 8 groene kardemompeulen, alleen het zaad
    • 1 eetl. komijnzaad
    • 6 dl kokendhete kippenbouillon
    • 750 g krielaardappeltjes, schoongeboend en gehalveerd
    • 2 theel. maïzena
    • 3 dl magere yoghurt
    • 75 g gemalen amandelen
    • 250 g jonge bladspinazie
    • 25 g amandelschaafsel, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan met zware bodem of een vuurvaste schaal. Fruit hierin de uienringen 10 min. op matig vuur tot ze licht kleuren. Schep ze in een kom. Bak al roerend in dezelfde pan gehakt, knoflook, kardemom en komijn tot het gehakt rul is (ong. 5 minuten). Ong. 1/2 van de uienringen terugscheppen in de pan, de bouillon erbij schenken en weer aan de kook brengen. Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel afgedekt ca. 5 min. zachtjes koken.
    2. De aardappeltjes door het gehaktmengsel scheppen en weer aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en het gerecht 20 minuten zachtjes laten koken tot de aardappels gaar zijn.
    3. Intussen in een kommetje maïzena vermengen met 6 eetlepels yoghurt en gemalen amandelen. Voeg dit toe aan de korma en verwarm deze roerend tot net onder het kookpunt. Het vuur weer laag zetten en nog 1 minuut verwarmen tot de saus licht bindt. Naar smaak zout en peper toevoegen.
    4. Houd enkele spinazieblaadjes apart ter garnering. Schep de resterende spinazie door de korma. Laten slinken. Het amandelschaafsel vermengen met de rest van de ui en samen met de resterende yoghurt over de korma scheppen. Garneren met spinazieblaadjes en serveren.

    variaties

    • Vervang de aardappels door 800 g kikkererwten uit blik, uitgelekt. * • Vervang het varkensgehakt indien gewenst door lamsgehakt.

    kokstip

    • Dit gerecht wordt nog lekkerder als u het van tevoren bereidt en daarna opnieuw opwarmt. Bereid de korma tot het einde van stap 4, laat hem afkoelen en zet hem in de koelkast. Verwarm hem geleidelijk en volg dan verder de aanwijzingen in stap 5.

    INFO

    vooraf bereiden * 170 g groente & fruit * 552 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren