Krabkoekjes met garnalen

    Krabkoekjes met garnalen

    33keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Zelfgemaakte viskoekjes zijn altijd een succes. Ze vormen ook een soort eenpansgerecht, omdat ze vis, groente én aardappelen bevatten. U kunt ze goed vooraf bereiden en later afbakken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
    • 2 eetl. magere roomkaas of ricotta
    • 125 g gepelde garnalen, zo nodig ontdooid, in kleine stukjes
    • 170 g wit krabvlees uit blik, uitgelekt
    • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
    • enkele druppels tabasco, naar smaak
    • 125 g bladspinazie
    • 4 grote tomaten
    • Voor het paneerlaagje
    • 30 g volkorenmeel
    • 1 ei
    • 75 g gedroogd volkorenbroodkruim
    • 1 theel. gedroogde tijm of oregano
    • 2 eetl. lauwwarme olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De aardappels in 12-15 minuten in een pan gezouten, kokend water gaarkoken. Afgieten, even laten uitdampen en met een pureestamper pureren. Roomkaas of ricotta en zout en peper erdoor stampen en laten afkoelen.
    2. Dep de garnalen droog en vermeng ze met krab, bosui en tabasco.
    3. De spinazie in een afgedekte kom (in de magnetron) of een gewone pan koken tot het blad geslonken is. Laten afkoelen, het vocht eruit drukken en de blaadjes fijnsnijden. Spinazie en schaaldiermengsel door de aardappelpuree scheppen en het geheel 30 minuten in de koelkast zetten.
    4. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Vorm 4 viskoekjes van het aardappelmengsel en bestuif hierbij uw handen eventueel met bloem.
    5. Meel in een diep bord scheppen, en het ei in een ander bord losroeren. In een derde bord broodkruim vermengen met kruiden. Haal de koekjes eerst door het meel, dan door het ei en als laatste door het gekruide broodkruim.
    6. Verdeel de viskoekjes over een bakplaat. Halveer tomaten, leg ze om de viskoekjeq en bestrooi ze met het resterende broodkruimmengsel. Bestrijk de viskoekjes met olijfolie. Schuif de bakplaat 20 minuten in de oven tot de viskoekjes lekker krokant zijn en de tomaten gaar. 3-4 minuten laten rusten alvorens te serveren.

    variatie

    • In plaats van krab en garnalen kunt u ook gare en in vlokken verdeelde kabeljauw, schelvis of zalm gebruiken.

    INFO

    139 g groente & fruit * vooraf bereiden * 383 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren