Kruidig varkensvlees met babymaïs

    Kruidig varkensvlees met babymaïs

    4keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk gekruid roerbakgerecht met een subtiele kerriesmaak en kleurrijke groenten. Dankzij de panklare roerbakmie is dit gerecht pijlsnel klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 350 g mager roerbakvarkensvlees, in dunne reepjes
    • 1 theel. kurkuma
    • 1 eetl. korianderpoeder
    • 50 g verse gemberwortel, geschild en in zeer fijne reepjes
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 2 groene paprika's, zaad verwijderd en in dunne reepjes
    • 300 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd
    • 6 bosuitjes, in schuine ringetjes
    • 4 eetl. droge of medium sherry
    • 4 eetl. kippen- of groentebouillon
    • 2 eetl. lichte sojasaus
    • 300 g taugé
    • 300 g panklare roerbakmihoen
    • 4 eetl. korianderblad, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote koekenpan of wok 1 eetlepel olie verhitten en hierin de reepjes vlees 5 minuten op hoog vuur roerbakken. Het vuur lager zetten, kurkuma en korianderpoeder erover strooien en nogmaals 2 minuten bakken. Het vlees op een bord scheppen.
    2. De resterende eetlepel olie in de pan schenken en gember, knoflook, paprika, maïskolfjes en bosui toevoegen. 5 minuten roerbakken. De reepjes vlees en het braadvocht weer aan de pan toevoegen en alles al roerend verwarmen.
    3. Sherry, bouillon en sojasaus erbij schenken. Het vuur laag draaien en de schotel 5 minuten laten sudderen. Taugé en mihoen toevoegen en nogmaals 2 minuten opwarmenen. Het korianderblad erdoor roeren en direct serveren.

    variaties

    • In plaats van kurkuma en korianderpoeder kunt u ook kerriepoeder van goede kwaliteit gebruiken, of een currypasta uit een potje. Voeg 2-3 theel. poeder of pasta toe in stap 1. * • Kip, kalkoen of lamsfilet zijn eveneens geschikt om op deze manier te bereiden. En als u haast hebt, zijn kant-en-klare reepjes vlees heel handig. * • Voor een vegetarische versie laat u het vlees achterwege en roostert u 200 g ongezouten cashewnoten 2 min. op matig vuur tot ze goudbruin kleuren. Schep ze op een bord. Volg verder het recept. Voeg de geroosterde noten tegelijk met de taugé en noedels toe in stap 3. * • In plaats van minimaïskolfjes kunt u ook 170 g bamboescheuten uit blik gebruiken.

    INFO

    367 kcal. * 245 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren