Kruidige appel-bietensoep

  Deze lichtgekruide soep heeft een schitterende rode kleur en is snel klaar. Als uw gezin er graag iets lekkers bij eet, serveer de soep dan met geroosterde broodjes met hummus en paprika (zie deze website).


  5 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 15 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 225 g rauwe bietjes, geschild en kleingesneden
  • 2 handappels, geschild, uitgeboord en in kleine stukjes
  • 1 grote rode ui, in kleine stukjes
  • 1 eetl. milde kerriepoeder
  • 2 eieren
  • 5 dl groentebouillon (van blokje)
  • 4 eetl. magere crème fraîche

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. In een grote pan boter en olie verhitten en hieraan bietjes, appel en ui toevoegen. Goed vermenen en afgedekt 10 minuten laten pruttelen. Houd het vuur redelijk laag en schud de inhoud van de pan zo nu en dan door elkaar om aanbranden te voorkomen. Kerriepoeder toevoegen en nogmaals 5 minuten op een laag vuur laten pruttelen.
  2. Terwijl de groenten gebakken worden de eieren in een pan met koud water opzetten en in 10 minuten hard laten worden. In een kom koud water laten afkoelen, pellen en kleinsnijden.
  3. De helft van de bouillon aan de groenten toevoegen en het mengsel in een keukenmachine schenken en pureren. Schenk de bietenpuree vervolgens terug in de pan.
  4. Roer de resterende bouillon door de bietenpuree. Voeg wat zout en peper toe en verwarm de soep tot het kookpunt. Schep de soep in kommen, schep in elke kom 1 eetl. crème fraîche en verdeel de stukjes ei erover.

  Variatie

  Vervang kerriepoeder door 2 theel. mierikswortel uit een potje, of 1 theel. chilivlokken, of 1 theel. wasabi.

  … nog sneller

  Deze soep maakt u een stuk sneller met gekookte bieten uit een vacuümpak; gebruik echter geen gekookte bieten op azijn. U kunt rauwe biet ook in de magnetron bereiden: leg de ongeschilde, bijgesneden biet in een afgedekte schaal, sprenkel er 2-3 eetl. water over en verwarm hem afgedekt 8-10 min. op vol vermogen, of tot hij gaar is. Wrijf met keukenpapier het vel eraf, snijd hem klein en gebruik hem in de soep.

  … werk vooruit

  U kunt de soep 1-2 dagen van tevoren koken, pureren en aanlengen met de resterende bouillon. De eieren kunt u ook van tevoren koken; bewaar ze tot gebruik ongepeld in de koelkast.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren