Kruidige kikkererwten

    Kruidige kikkererwten

    8keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Eiwitrijke kikkererwten uit blik worden gecombineerd met kleurrijke groenten en een kruidenmengsel en vormen zo de basis van een snelle, voedzame vegetarische maaltijd. Serveer hierbij yoghurt en couscous of warme chapatibroodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • dun afgeraspte schil en sap van 1 limoen
    • 1 theel. fijne kristalsuiker
    • 1 theel. garam masala
    • 1/2 theel. kaneel
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 2 eetl. zonnebloemolie
    • 2 kleine uien, in dikke halve ringen
    • 2 paprika's (1 groene en 1 gele, rode of oranje), in dikke reepjes
    • 12 kleine kers- of pomodoretomaatjes, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de kikkererwten in een kom. Voeg limoenschil, suiker, garam masala, kaneel en oregano toe en schep alles door elkaar. Laat de kruiden en specerijen enkele minuten in de kikkererwten trekken.
    2. In een grote koekenpan of wok de olie verhitten en hierin de uienringen 4 minuten roerbakken tot ze beginnen te kleuren. Draai het vuur wat lager en voeg de paprika toe. Bak deze 3-4 minuten onder af en toe roeren mee tot ui en paprika gaar is.
    3. De tomaatjes aan de pan toevoegen. Voeg de gekruide kikkererwten toe. Laat alles in ong. 2 minuten goed warm worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren