Hartige pannenkoekjes met maïs en doperwten

    Hartige pannenkoekjes met maïs en doperwten

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pannenkoeken vallen altijd in de smaak. Deze mild gekruide, kleine exemplaren zijn gevuld met havermout, sappige maïs en doperwten en leveren veel voedingsvezels. Met een salade erbij serveert u een eenvoudige, maar voedzame maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 g bloem
    • 25 g volkorenmeel
    • 1 1/2 theel. bakpoeder
    • 25 g havermout
    • 2 theel. currypasta, of naar smaak
    • 1 1/2 dl halfvolle melk
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 200 g maïs uit blik, uitgelekt
    • 175 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • 2 eetl. plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bloem, meel en bakpoeder boven een kom zeven en de zemelen toevoegen die in de zeef zijn achtergebleven. Roer er de havermout door. Vermeng de currypasta met 2 eetlepels melk en roer dit mengsel door de resterende melk.
    2. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel. Voeg de eieren en het melkmengsel toe. Werk er geleidelijk het meelmengsel door, zodat u een vrij glad beslag krijgt. (Dit kan ook in een keukenmachine: eieren, melk en currypasta in de mengkom doen en vermengen. Bloem, meel en bakpoeder toevoegen en vermengen tot een glad mengsel ontstaat. Vluchtig de havermout erdoor mengen). 5 minuten laten rusten.
    3. Bekleed ondertussen een bord met enkele lagen keukenpapier en verdeel daarover maïs en doperwten, zodat ze hun teveel aan vocht verliezen. Schep ze door het beslag. Voeg wat zout en peper toe.
    4. Een grote koekenpan met zware bodem (liefst met antiaanbaklaag) op matig vuur verhitten. Licht met olie invetten en 3 grote scheppen beslag met enige tussenruimte in de pan scheppen? zoals bij drie-in-de-pan, en de pannenkoekjes 2-3 minuten bakken tot ze goudbruin kleuren. Met een spatel keren en nogmaals 2-3 minuten bakken. Uit de pan scheppen en in een lauwwarme oven warmhouden. Bak op deze manier 12 pannenkoekjes. Serveer ze warm.

    kokstip

    • U kunt deze pannenkoekjes van tevoren bakken en vlak voor serveren opwarmen in een matig warme oven.

    variatie

    • Zo maakt u chili-korianderpannenkoekjes: laat de currypasta en doperwten achterwege, maar gebruik 400 g maïs uit blik (uitgelekt), 1 fijngesneden rode chilipeper (zaad verwijderd) en 3 eetl. fijngesneden korianderblad.

    INFO

    85 g groente & fruit * 305 kcal. * vooraf bereiden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren