Lams-dhansak met aubergine

    Lams-dhansak met aubergine

    19keer bewaard
    2uur45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een pittig gekruide Indiase curry met weinig vet, veel groenten en blokjes mager, mals lamsvlees en linzen. Serveer er Indiase broodjes bij, zoals volkorenchapati's.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theel. komijn
    • 1 theel. korianderzaad
    • 1/2 theel. zwart mosterdzaad
    • 4 kardemompeulen, alleen het zaad
    • 1 theel. venkelzaad
    • 1 theel. chilivlokken
    • 400 g magere lamsbout, in blokjes van 2-3 cm
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, in ringen
    • 2 rode paprika's, zaad verwijderd, in ruitjes van 2 cm
    • 1 aubergine, in blokjes van 2 cm
    • 100 g rode linzen
    • 4 dl groentebouillon
    • 1 kaneelstokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Komijn, koriander, mosterd, kardemom en venkelzaad same in een vijzel fijnmalen. Vermengen met de chilivlokken. Doe de blokje vlees in een kom en meng de vermalen kruiden door. Afgedekt 2 uur (of een hele nacht) in de koelkast laten marineren.
    2. Verhit de olie in een grote (braad)pan en fruit hierin uienringen, paprika en aubergine ca. 10 minuten onder af en toe roeren. Voeg de blokjes vlees en de linzen toe, roer de bouillon erdoor en voeg het kaneelstokje toe. Breng de curry aan de kook, schep hem nogmaals om en draai het vuur laag. Laat de curry afgedekt 30-35 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Strooi het amandelschaafsel erover.

    kokstip

    • Curry's worden nog lekkerder als u ze van tevoren bereidt: de smaken hebben dan meer tijd om zich met elkaar te vermengen.

    GARNEREN MET

    25 g amandelschaafsel, geroosterd

    INFO

    293 kcal. * vooraf bereiden * 200 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Vandaag gemaakt 23/05/012 Perfect! Ik eet dit gerecht vaak bij een Indiaas restaurant. Wel heb ik er een handje diepvries spinazie bij gedaan - 23 mei 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren