Lamsstoofschotel met aardappels

    Lamsstoofschotel met aardappels

    6keer bewaard
    17uur


    Maak dit als eerste!

    Deze traditionele Lancashire hot-pot krijgt een eigentijdse uitvoering met mals, mager lamsvlees en extra veel groenten. Strooi er naar keuze kort voor serveren nog wat geraspte oude kaas over.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g lamslappen, vetrandjes verwijderd en in plakjes
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 2 eetl. worcestersaus
    • 1 ui, in dunne ringen
    • 2 preien, in dunne ringen
    • 3 wortels, geschrapt en in plakjes
    • 250 g kastanjechampignons, gehalveerd
    • 1 laurierblad
    • enkele takjes tijm
    • 1 takje rozemarijn
    • 500 g krielaardappeltjes, schoongeboend en in dikke plakken
    • 2 eetl. tomatenpuree
    • 4 dl kokendhete kippenbouillon
    • 50 g oude kaas, geraspt (naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:17uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Schep knoflook en worcestersaus voorzichtig door de lapjes lamsvlees.
    2. Een laagje ui, prei en wortel in een grote, ovenbestendige braadpan leggen en verdeel hierover een laagje vlees en champignons. Strooi er wat zout en peper over. Ga zo steeds verder met de volgende laag.
    3. Laurier, tijm en rozemarijn met keukengaren bijeen binden en leg dit bouquet garni midden in de stoofschotel. Breng dakpansgewijs een laag aardappelschijfjes aan.
    4. Meng de tomatenpuree door de hete bouillon en schenk dit mengsel over de stoofschotel. Laat alles afgedekt 1 1/2 uur zachtjes in de oven stoven tot aardappels en vlees gaar zijn. (Tot hier kunt u het gerecht voorbereiden; u kunt het enkele uren of zelfs een hele nacht in de koelkast bewaren.)
    5. Strooi de kaas over de stoofschotel. Verhoog de oventemperatuur tot 230°C/gasstand 8 en plaats het gerecht onafgedekt nog 25-30 min. in de oven, zodat het goudbruin kleurt.

    variatie

    • In plaats van plakjes aardappel kunt u ook grofgeraspte aardappels of een mengsel van geraspte aardappels en pastinaak gebruiken om de stoofschotel ‘af te dekken’. Volg verder het recept en strooi er in stap 5 Parmezaanse kaas over.

    INFO

    414 kcal. * vooraf bereiden * 229 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren