Lamsvlees met courgette en gember

    Lamsvlees met courgette en gember

    12keer bewaard
    2uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Stevige stukken aardappel en een flinke hoeveelheid groenten maken deze slanke roerbakschotel met lamsvlees tot een eenvoudig, overheerlijke maaltijd die u rechtstreeks uit de wok serveert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. sesamolie
    • 1 eetl. citroensap
    • 25 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 3 eetl. munt, fijngesneden
    • 350 g magere lamsbout of -filet, in dunne plakjes
    • 700 g grote, vastkokende aardappels, schoongeboend
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 2 kleine courgettes, in schuine plakjes
    • 6 bosuitjes, in schuine ringetjes
    • 150 g verse doperwten (of diepvriesdoperwten, ontdooid)
    • 1 eetl. sojasaus
    • 4 eetl. groentebouillon
    • 2 theel. vloeibare honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. In een ondiepe schaal sesamolie, citroensap, 1/2 van de gember en 1 eetl. munt door elkaar. Schep de plakjes lamsvlees hierin om. Laat ze afgedekt in de koelkast marineren (liefst 2-3 uur). Intussen bereidt u de overige ingrediënten voor.
    2. De aardappels in een ruime pan overgieten met kokendheet water. Breng het water opnieuw aan de kook, leg het deksel schuin op de pan en kook de aardappelen in 12 min. halfgaar (u kunt ze dan al gemakkelijk inprikken met de punt van een scherp mes). Giet ze af en laat ze enigszins afkoelen tot u ze kunt hanteren. Snijd ze dwars in plakjes van 6-7 mm dik en snijd deze weer in staafjes. Doe ze in een kom en schep ze om met 1 eetl. olie (dit voorkomt dat ze tijdens het roerbakken aan elkaar kleven).
    3. In een wok of grote koekenpan 1 eetl. olie verhitten en hierin de plakjes lamsvlees 1 minuut op hoog vuur roerbakken tot ze goudbruin kleuren, maar van binnen nog roze zijn. Snel uit de pan en op en bord scheppen.
    4. In dezelfde pan de resterende olie verhitten en de courgettes hierin 1 minuut bakken. De aardappelstaafjes toevoegen en 3-4 minuten roerbakken tot deze lichtbruin kleuren. Zorg ervoor dat ze niet breken. Bosuitjes toevoegen en nog eens 1 minuut roerbakken.
    5. Draai het vuur iets lager en voeg doperwten, sojasaus, bouillon, honing en resterende gember toe. Doe ook het lamsvlees met het braadvocht erbij. Roerbak nog 2-3 minuten tot het gerecht door en door warm is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de resterende munt erover en serveer direct.

    variaties

    • Dit gerecht kunt u ook bereiden met varkensvlees en peer. Vervang het lamsvlees door 350 g varkensfilet en vervang de courgettes door 2 stevige, maar rijpe (liefst rode) peren. Maak ze schoon en snijd ze in partjes; voeg deze toe na de aardappel, tegelijk met bosuitjes. * • Voor een vegetarische versie vervangt u het lamsvlees door 350 g tahoe in blokjes van 2-3 cm. Laat deze marineren in een mengsel van 2 theel. sesamolie, 1 eetl. sojasaus, 1 eetl. mirin (Japanse zoete rijstwijn) of sherry, 1 uitgeperste teen knoflook en 1 eetl. fijngesneden verse gemberwortel.

    INFO

    144 g groente & fruit * 410 kcal. * roerbak-feest

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren