Landelijke frittata

    Landelijke frittata

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Romige pompoen past perfect bij prei in dit simpele en snelle eiergerecht. Serveer hierbij een spinaziesalade en gekookte krielaardappeltjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 3 preien, in ringetjes
    • 500 g pompoen (zo nodig geschild), in stukjes
    • 2 eetl. pijnboompitten
    • 8 eieren
    • 1 1/4 dl halfvolle room
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse kaas
    • 2 salieblaadjes of een klein bosje bieslook (ca. 20 g), versnipperd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Neem een zware, gietijzeren koekenpan of een koekenpan met antiaanbaklaag, doorsnede 25-30 cm, die onder de grill kan (als er een houten handvat aan zit, omwikkel dat dan met aluminiumfolie). In de pan de olijfolie verhitten en daarin prei en pompoen 10 minuten op matig vuur en onder af en toe omscheppen halfgaar bakken. Pijnboompitten toevoegen.
    2. Intussen in een grote kom de eieren breken. Room, geraspte kaas, kruiden en wat zout en peper toevoegen. Roer alles met een vork losjes door elkaar. Voeg de gebakken groenten toe en schenk het eier-groentemengsel terug in de pan. Draai het vuur laag en bak de frittata 4-5 min. op laag vuur tot hij bijna gestold is. Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
    3. Zet de pan 2-3 minuten onder de grill, zodat de frittata mooi zwelt en een kleurtje krijgt. Serveer hem warm of koud, in punten gesneden.

    Variaties

    In plaats van prei en pompoen kunt u andere groentecombinaties proberen, bijv.: * • 200 g champignons (in plakjes) en 100 g doperwten (uit de diepvries, ontdooid) of voorgekookte sperziebonen. Bak ze 5 min. in stap 1. * • 50 g zachte, zongedroogde tomaatjes (in reepjes) en 3 paprika's (in reepjes). Bak ze 5 min. in stap 1 en pers 2 tenen knoflook uit boven het eier-kaasmengsel.

    Serveeridee

    Maak een salade met een zakje slablaadjes en kant-en-klare croutons. Schep ze om met een friszure dressing op smaak gebracht met een beetje grove mosterd en honing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren