Lasagne met geitenkaas, spinazie en pesto

    Lasagne met geitenkaas, spinazie en pesto

    44keer bewaard
    55min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Verse pasta gaart heel snel. In deze vegetarische lasagneschotel wisselt u verse spinazie en sappige kerstomaatjes af met verse pastavellen. Maak het af met een romig mengsel van geitenkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g jonge bladspinazie
    • 250 g jonge, zachte geitenkaas
    • 200 g magere kwark
    • 1 eetl. pesto
    • snufje versgeraspte nootmuskaat
    • 225 g verse lasagne (ca. 9 vellen)
    • 350 g kerstomaatjes, gehalveerd
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 1/4 dl halfvolle melk
    • 50 g vers wit broodkruim
    • 15 g Parmezaanse kaas of pecorino, versgeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Schep de gewassen spinazie met aanhangend water in een grote pan en laat afgedekt op middelhoog vuur in ca. 5 min. slinken. Roer de spinazie af en toe door. Giet af in een vergiet en laat uitlekken, maar druk het vocht er niet uit! Vang 2 eetl. van het kookvocht op.
    2. Vermeng geitenkaas en kwark in een grote kom. Doe de helft van dit kaas-kwarkmengsel over in een andere kom. Voeg aan de eerste kom pesto en 2 eetl. spinaziekookvocht toe en vermeng alles goed. Schep er de spinazie door en breng op smaak met wat zout en peper.
    3. 1/3 van het spinaziemengsel in een diepe ovenschaal van 18x25 cm scheppen en daarover 1/3 van de kerstomaatjes verdelen. Leg hier 3 lasagnevellen op en snijd deze zo nodig met een scherp mesje bij. Ga zo laag voor laag verder.
    4. Eieren, melk en wat zout en peper door het resterende geitenkaasmengsel roeren. Schep dit mengsel over de lasagne. Strooi hierop het broodkruim en de geraspte kaas. Bak de lasagne 25 min. in de oven, of tot het kaasmengsel licht gestold is en een kleurtje krijgt. Serveer direct.

    variaties

    • Gebruik in plaats van pesto ook eens tapenade van zongedroogde tomaatjes. * • Parmezaanse kaas is niet geschikt voor strikte vegetariërs. Pesto en kazen die zonder dierlijk stremsel zijn gemaakt, vindt u in natuurvoedingswinkels.

    kokstip

    • Gebruik voor dit recept zachte, jonge geitenkaas. U kunt ook uitsluitend kwark nemen.

    INFO

    572 kcal. * 200 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    MaartenJanOskam
    1

    Prima lasagne. Ik vond alleen de geitenkaas wat overheersend, wellicht een deel vervangen voor een andere groente. Verder mis ik de nootmuskaat in de bereiding, terwijl dit wel bij ingredienten staat. Ik heb het aan de spinaziesaus toegevoegd, aanrader. Ik mis alleen de nootmuskaat - 10 feb 2013

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 25 sep 2015

    0

    Prima recept, kerstomaatjes zorgen ervoor dat het niet te machtig wordt! Ik heb er nog wat doorbakken magere spekjes aan toegevoegd voor een extra smaakdimensie en aan het eind nog wat cashewnoten op de schotel gelegd en deze nog 5 minuutjes mee laten bakken. Al met al een geslaagde lasagna-schotel die ik nog vaker zal maken! - 26 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren