Lasagne met zalm en asperges

    Lasagne met zalm en asperges

    95keer bewaard
    1uur10min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Het is altijd spannend om te variëren met een bekend recept. In deze gezonde en lekkere versie van de klassieke lasagneschotel vult u de pastavellen met zalmvlokken, stukjes asperge en een lichte citroen-kruidensaus. Perfect voor het aspergeseizoen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g zalmfilet, ontveld
    • 4 1/2 dl visbouillon
    • 1 klein bosje dille
    • 6 zwarte peperkorrels
    • geraspte schil en sap van 1 citroen
    • 750 g groene asperges
    • 25 g boter
    • 3 eetl. bloem
    • 3 dl halfvolle melk
    • 3 eetl. magere crème fraîche
    • 300 g verse lasagne (ca. 12 vellen)
    • 2 eetl. Parmezaanse kaas, versgeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bodem van een ondiepe pan waar ze precies in passen. Bouillon, steeltjes van de dille (bewaar het fijne groen), peperkorrels en citroensap toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de zalmfilets pocheren. Niet gaar laten worden. Neem de visfilets direct uit de pan en laat ze enigszins afkoelen. Verdeel ze in grote vlokken. Zeef de bouillon.
    2. Stoom de asperges 3 min.; laat ze niet te gaar worden. Snijd ze in stukjes. Houd de aspergepunten apart.
    3. In een middelgrote pan de boter smelten. Strooi de bloem erbij en schep het mengsel om. Klop er geleidelijk de gezeefde bouillon en melk door. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 3 minuten op een laag vuurtje inbinden. Daarbij af en toe roeren. Pan van het vuur nemen, citroenschil, dillegroen, crème fraîche en wat zout en peper toevoegen. Schep de stukjes zalm en asperge door de saus.
    4. Leg 3 vellen lasagne op de bodem van een ingevette lasagneschaal of een ovenschaal van ca. 1 1/2 liter inhoud. Schep hierop 1/3 zalmmengsel. Herhaal de laagjes nog tweemaal en breng een laatste laagje lasagnevellen aan. Verdeel hierover de aspergepunten en druk alles goed aan, zodat de saus een beetje over het oppervlak vloeit.
    5. Dek de schaal af met ingevet aluminiumfolie of een deksel en plaats hem 30-35 min. in de oven tot de lasagne door en door heet is. Verwijder het folie, strooi de Parmezaanse kaas erover en serveer direct.

    variatie

    • In plaats van zalm kunt u ook gerookte schelvis (zonder kleurstoffen) gebruiken; vervang de asperges door broccoliroosjes (deze hoeft u niet eerst te stomen).

    INFO

    666 kcal. * 150 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    kroeneberg
    4

    Andere ingrediënten gebruikt. In plaats van asperges, verse spinazie (300 - 500 g) gebruikt, gewoon door de warme saus roeren. - 03 jun 2010

    van
    1

    Goed gelukt deze lasagne. Ik heb wel voorgekookte lasagnebladen gebruikt, dat had ik nog in huis. We hebben er van genoten! - 07 jun 2010

    kroeneberg
    1

    Lekker, ik heb echter wel verse spinazie gebruikt, 450 g, in plaats van asperges. De spinazie heb ik ongekookt onder de hete saus geroerd. - 03 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren