Lauwwarme salade met teriyakizalm

    Lauwwarme salade met teriyakizalm

    7keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zalm in folie bereiden is heel eenvoudig en heeft als voordeel dat de vis lekker mals blijft. Het vocht van de vis vermengt zich met de teriyakimarinade en vormt zo een fantastische dressing voor de salade met taugé. Zalm en andere vette vissoorten bevatten omega-3-vetzuren die goed zijn voor het hart. Serveer deze salade met warm, knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 theel. teriyakimarinade
    • 4 theel. plantaardige olie
    • 2 theel. Chinese rijstazijn
    • 4 zalmfilets, zonder vel, elk ca. 140 g
    • 2 grote rode paprika's, zaad verwijderd en in smalle reepjes
    • 100 g jonge spinazie
    • 85 g waterkers, dikke steeltjes verwijderd
    • 50 g taugé

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Knip 4 stukken aluminiumfolie van ca. 25x30 cm uit. Vermeng de teriyakimarinade met olie en azijn.
    2. Leg een stuk zalmfilet op een vel folie. 1/4 van de paprikareepjes en 1/4 van het teriyakimengsel erop scheppen. Vouw de zijkanten van de folie over de vis, zodat een pakketje ontstaat, en draai de uiteinden bijeen, zodat er geen vocht uit kan lopen. Maak zo 4 vispakketjes.
    3. Leg de vispakketjes op een bakplaat en zet ze 15-20 minuten in de oven. Controleer of de vis gaar is: open voorzichtig een pakketje, prik in het dikste deel van de vis en kijk of het roze van kleur is en gemakkelijk in vlokken uiteenvalt.
    4. Intussen spinazie, waterkers en taugé door elkaar scheppen. Verdeel deze salade over 4 borden. Leg op elk bord met salae een stuk vis. Sprenkel het stoofvocht uit het pakketje erover en serveer direct.

    kokstip

    • Kant-en-klare teriyakimarinade is verkrijgbaar in supermarkten, delicatessenwinkels en toko's.

    variaties

    • In plaats van zalm kunt u makreelfilet (eveneens rijk aan omega-3-vetzuren) of kipfilet gebruiken. Reken bij kipfilet op een bereidingstijd van 20-25 min. * • In plaats van taugé kunt u ook knapperige waterkastanjes (uit blik) gebruiken.

    INFO

    goed voor het hart * 169 g groente & fruit * 340 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren