Magische tiramisu

    Magische tiramisu

    12keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige, maar luxueuze variant op de Italiaanse klassieker van in koffie gedrenkte lange vingers met romige mascarpone en een laagje cacaopoeder.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 theel. oploskoffie
    • 1 dl kokendheet water
    • 4 eetl. grappa, Tia Maria, marsala of sherry
    • 200 g lange vingers
    • 2 eetl. fijne kristalsuiker
    • 8 eetl. yoghurt
    • 500 g mascarpone
    • 60-70 g pure chocolade, geraspt of in vlokken geschaafd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. koffDe oploskoffie in kokendheet water oplossen. 1 dl koud water en de alcoholische drank toevoegen.
    2. Verdeel de lange vingers in 2 lagen over een ondiepe schaal of bakblik van ong. 20x20cm en verdeel daar het koffiemengsel in een gelijkmatige laag over.
    3. Suiker en yoghurt door de mascarpone roeren en bestrijk de laag lange vingers hiermee, zodat ze er volledig mee bedekt worden. Druk het mascarponemengsel goed aan. Schep de chocolade erover, spreid deze goed uit en druk hem aan. Zet de tiramisu zo mogelijk 10 minuten in de diepvries.

    Variaties

    • Vervang de mascarpone door magere verse roomkaas. • Gebruik sinaasappelsap in plaats van grappa, Tia Maria, marsala of sherry.

    … serveeridee

    Tiramisu kan heel goed worden ingevroren. Dek de schaal af met keukenfolie, laat hem opstijven en doe hem over in een diepvrieszak. Serveer hem binnen 3 maanden. U kunt de tiramisu ook in eenpersoonsporties invriezen: omwikkel ze met keukenfolie en doe ze over in een diepvrieszak.

    … handig idee

    U kunt de tiramisu ook in 4 eenpersoonsporties maken: gebruik de halve hoeveelheid ingrediënten en bereid dit nagerecht in 4 schaaltjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Na tafelen begint in de keuken met deze variant. Genieten hoor - 08 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren