Maïssoep met krab

    Maïssoep met krab

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Met prei, maïs, aardappels en krab zet u een stevige maaltijdsoep op tafel. Schep er kort voor serveren een beetje crème fraîche of kwark op en geef er knapperig volkorenbrood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 25 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2 dikke of 4 dunne plakjes magere bacon, fijngesneden
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 kleine wortel, geschrapt en in stukjes
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 2 preien, in dikke ringen
    • 7 1/2 dl kokend water
    • 170 g krab uit blik
    • 3 kruimige aardappels (totaal ca. 675 g), geschild en in kleine stukjes
    • 225 g maïs uit blik, uitgelekt
    • 2 eetl. verse dille, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin gemberwortel, bacon, ui, wortel en bleekselderij 1 minuut op hoog vuur. Prei toevoegen, het vuur wat lager zetten en het mengsel ong. 4 minuten fruiten en daarbij af en toe doorroeren. Water erbij schenken, opnieuw aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de soep 5 minuten laten sudderen.
    2. De krab laten uitlekken, het vocht opvangen en dit vocht samen met de aardappels aan de soep toevoegen. Opnieuw net aan de kook brengen en afgedekt 15 minuten op een laag vuur laten pruttelen tot de aardappels gaar zijn (de aardappels moeten een beetje stukkoken, zodat ze de soep binden).
    3. Maïs, krab en dille toevegen. De pan van het vuur nemen en de soep afgedekt 5 minuten laten staan zodat de smaken zich goed vermengen. Versgemalen zwarte peper naar smaak toevoegen.
    4. Serveer de soep in voorverwarmde kommen en schep op elke portie een beetje magere crème fraîche of kwark en indien gewenst wat chilipeper.

    GARNEREN MET

    4 eetl. magere crème fraîche of kwark, 1 kleine rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden (indien gewenst)

    variatie

    • In plaats van krab kunt u ook 350 g grote, rauwe gepelde garnalen toevoegen 5 min. voor de aardappels gaar zijn, of 225 g gekookte, gepelde garnalen aan het eind van de kooktijd.

    INFO

    319 kcal. * 200 g groente & fruit * familie-lunch

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren