Makreel met marmeladeglazuur en appel

    Makreel met marmeladeglazuur en appel

    2keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Verse makreelfilets zijn snel gaar en smaken heerlijk met een glazuur van friszure marmelade en appels. Dit verfijnde gerecht is binnen een kwartier klaar en lekker met sperziebonen, broccoli en aardappeltjes of volkorenbroodjes en een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 makreelfilets, ca. 80 g per stuk
    • 4 theel. olijfolie
    • 2 handappels, geschild
    • 1 takje verse rozemarijn, naaldjes losgemaakt
    • 3 eetl. sinaasappelmarmelade
    • 3 eetl. ciderazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Eventuele graatjes uit de visfilets verwijderen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vet een ondiepe ovenschaal (bijv. een lasagneschaal) licht in met een beetje olie en leg de makreelfilets erin (met het vel omhoog). U kunt de filets ook op de bakplaat van de grill leggen, maar een ovenschaal is handiger. Kerf elke filet driemaal schuin in, om kromtrekken te voorkomen.
    2. De appels in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. Elk kwart in 3-4 partjes snijden. Leg de appelpartjes rondom de vis en bestrijk vis en appel met de resterende olie. Verse rozemarijn over de vis strooien.
    3. Grill de visfilets 2–3 minuten tot het vel hier en daar bruin kleurt. Vermeng in een kommetje intussen marmelade en azijn. Keer de visfilets en appelpartjes. Bestrijk de appelpartjes licht met glazuur en bestrijk de vis met de rest van het glazuur. Grill alles nog 2 minuten zodat vis en appels nog wat bruiner kleuren. De vis is gaar als hij gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld en ondoorschijnend is. Serveer hem direct.

    Variaties

    • Vervang makreel door ontvelde zalmfilet, maar gebruik geen appel en rozemarijn. • Gebruik in plaats van marmelade pruimenjam en vervang de appels door gehalveerde, ontpitte pruimen.

    … lekker gezond

    Vette vis (zoals makreel) is zeer gezond: voedingsdeskundigen adviseren dit tweemaal per week te eten. Makreel is bovendien vrij goedkoop: dat maakt deze vis tot een uitstekende keuze voor een gezonde gezinsmaaltijd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren